USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

"Важка робота, але ми працьовиті". Зеленський заявив, що готовий працювати з Трампом, якщо він стане президентом

Сьогодні Зеленський може провести телефонну розмову з Трампом
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий працювати з будь-ким, хто перебуває при владі в США. А робота з Дональдом Трампом у разі його переобрання президентом США буде "важкою роботою, але ми працьовиті". Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

Крім того, глава української держави прокоментував те, що кілька днів тому Трамп оголосив сенатора від Огайо Джей Ді Венса своїм напарником на виборах у листопаді.

"Можливо, він справді не розуміє, що відбувається в Україні, тому ми повинні працювати зі Сполученими Штатами", – сказав Зеленський.

Телефонна розмова Трампа і Зеленського

Трамп і Зеленський можуть сьогодні провести телефонну розмову. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що ця розмова стане першою з того моменту, як Трамп залишив Білий дім.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віце-президента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Ставлення до України

Джей Ді Венс виступав проти військової допомоги США Україні, проти конфіскації заморожених активів РФ і припускав, що Україні доведеться поступитися територіями, аби закінчити війну.

20 квітня 2023 року Венс разом з 18 іншими представниками Республіканської партії США підписав листа президенту США Джозефу Байдену, в якому йшлося про те, що "необмежена допомога Україні Сполученими Штатами Америки має бути припинена". Автори листа зазначили, що "рішуче виступатимуть проти всіх майбутніх пакетів допомоги, якщо ці пакети допомоги не будуть пов’язані зі прозорою дипломатичною стратегією довести цю війну до швидкого завершення".

У 2022 році він сказав, що йому насправді байдуже, що станеться з Україною.

На думку Венса, Україна повинна припинити наступальні маневри у війні з Росією та розпочати переговори про врегулювання, оскільки Захід ніколи не зможе виробити достатньо зброї, щоб перемога стала можливою.

Читайте також:
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на "Рамштайні"
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
Прорив у Курській області – це лише частина операції з ослаблення тиску РФ, – Зеленський Прорив у Курській області – це лише частина операції з ослаблення тиску РФ, – Зеленський