USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україну вже прибувають перші партії боєприпасів у рамках "чеської ініціативи"

Вже 20 країн зобов'язалися брати участь в ініціативі із закупівлі артилерійських боєприпасів для української армії
снаряд 155-мм
Джерело: Defense Express

Перші партії снарядів, закуплених у рамках ініціативи Чехії, почали прибувати в Україну. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Чесно кажучи, перші партії боєприпасів прибувають в Україну цими днями. Тому цього року ми зможемо закупити і безперервно постачати значну кількість боєприпасів", – сказав він.

За словами міністра, Чехія через різні канали передала Україні понад мільйон снарядів.

Як зазначив очільник МЗС Чехії, уже 20 країн зобов'язалися брати участь в ініціативі із закупівлі артилерійських боєприпасів для української армії. П'ять держав надіслали кошти, що дає змогу укладати контракти.

"Отже, нам потрібно перейти від обіцянок і співчуття до угоди, яку підпишуть і профінансують, що сьогодні є певним викликом, який ви, напевно, маєте на увазі. Тому я сподіваюся, що ми будемо рухатися до цього. Ми знаємо, що Україна потребує великої кількості боєприпасів великого калібру, і в нас є велика можливість. Тому ми сподіваємося, що укладемо більше таких угод", – додав Липавський.

Новини за темою: Танки, боєприпаси для ППО та HIMARS: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України

Як відомо, у середині лютого президент Чехії Петр Павел повідомив, що його країна виявила 800 тисяч артилерійських боєприпасів, які можна придбати для України. Глава чеської держави уточнював, що для цього необхідне фінансування.

Павел казав, що Прага виконуватиме роль посередника з країнами, які готові фінансувати купівлю боєприпасів для України, координуючи логістичні аспекти поставок.

На початку березня стало відомо, що союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в межах ініціативи Чехії. 

В Празі зазначали, що Україна почне отримувати перші снаряди вже у червні. Чехія зможе забезпечити для ЗСУ від 50 до 100 тисяч боєприпасів на місяць. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом