USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україну ввозили підроблені препарати для онкохворих: СБУ затримала злочинну групу

Зловмисники ввезли в країну 40 коробок із препаратами на суму 50 млн гривень
В Україну ввозили підроблені препарати для онкохворих_3
Джерело: СБУ

Співробітники Служби безпеки спільно з Нацполіцією заблокували схему ввезення та продажу в Україні підроблених лікарських засобів для онкохворих. Про це йдеться на сайті СБУ.

За даними слідства, фігуранти переправляли в Україну підроблені медпрепарати онкологічної групи під виглядом гуманітарної допомоги. Незаконно ввезену продукцію зберігали в антисанітарних умовах на території орендованих складів у столиці.

Збут товару зловмисники здійснювали через спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання.

Оплату ділки отримували на банківські картки родичів і підставних осіб, а відправку товару замовникам здійснювали через популярні поштові сервіси.

Під час обшуків на складі та за адресами фактичного проживання зловмисників виявлено:

  • мобільні телефони та комп'ютери на гарячому;
  • чорнову бухгалтерію;
  • 3 автомобілі, якими доставляли "ліки";
  • понад 20 банківських карток, через які здійснювали розрахунок із клієнтами.

Експерти перевірили препарати і підтвердили, що вони мають ознаки фальсифікату і не відповідають заявленим в інструкції "виробника" характеристикам.

Усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 і ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинена організованою групою). Їх уже відправили під варту.

Правоохоронці продовжують перевіряти причетність до схеми понад десяти лікарів-онкологів, зокрема закордонних.

Раніше

Служба безпеки України ліквідувала шахрайську схему на Одещині. Затримано ділка, який видурював гроші у рідні українських воїнів, що загинули під час повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість