USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Україну прибув новий посол Франції

Дипломат підкреслив, що він відчуває велику відповідальність, яка пов'язана з його призначенням
Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр
Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр
Джерело: МЗС Франції

До України прибув новий посол Франції Гаель Вейсьєр. Про це дипломат повідомив у Twitter. 

Він підкреслив, що усвідомлює, наскільки це відповідальна місія для нього.

"Я усвідомлюю, наскільки мені пощастило, що мені довірили таку чутливу місію в той час, коли ця країна гідно протистоїть російській агресії, а також велику відповідальність, яка з цим пов'язана", – додав новий посол.

Його попередник Етьєн де Понсен побажав наступнику "успіхів у чудовій, захоплюючій та важливій місії на чолі" посольства Франції в Україні".

Хто такий Гаель Вейсьєр

Гаель Вейсьєр є випускником Вищої школи економічних і комерційних наук (ESSEC), відділу державної служби Паризького інституту політичних досліджень, і має ступінь з історії (Паризький IV університет).

З 2017 по 2019 рік, виконував функції директора кабінету Маріель де Сарнез і Наталі Луазо, міністрів з європейських справ, і Амелі де Моншален, секретаря Держави у справах Європи.

З 2019 року і до свого призначення в Україну був послом Франції у Хорватії.

Вейсьєр почав свою роботу у МЗС Франції у 1997 році та двічі працював у Постійному представництві Франції при ЄС, де він був прес-секретарем, керівником прес-служби та керівником відділу зовнішніх зв’язків Європейського Союзу в міністерстві.

Крім того, він також був технічним радником офісу прем’єр-міністра Жана-П’єра Раффарена, його портфоліо включало відносини з країнами Європейського Союзу, Балканами та Східною Європою. 

Також він керував проектами генерального директора з питань політики та безпеки і був радником з переговорів у Постійному представництві Франції при ООН у Нью-Йорку. 

Нагадаємо, ми писали, що у Вірменії 13 серпня загинув тимчасово повірений у справах України в Республіці Вірменія Олександр Сенченко.

Читайте також:
У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують
Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в Альпах Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в Альпах
Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті? Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?
Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона