USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україну прибув новий посол Франції

Дипломат підкреслив, що він відчуває велику відповідальність, яка пов'язана з його призначенням
Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр
Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр
Джерело: МЗС Франції

До України прибув новий посол Франції Гаель Вейсьєр. Про це дипломат повідомив у Twitter. 

Він підкреслив, що усвідомлює, наскільки це відповідальна місія для нього.

"Я усвідомлюю, наскільки мені пощастило, що мені довірили таку чутливу місію в той час, коли ця країна гідно протистоїть російській агресії, а також велику відповідальність, яка з цим пов'язана", – додав новий посол.

Його попередник Етьєн де Понсен побажав наступнику "успіхів у чудовій, захоплюючій та важливій місії на чолі" посольства Франції в Україні".

Хто такий Гаель Вейсьєр

Гаель Вейсьєр є випускником Вищої школи економічних і комерційних наук (ESSEC), відділу державної служби Паризького інституту політичних досліджень, і має ступінь з історії (Паризький IV університет).

З 2017 по 2019 рік, виконував функції директора кабінету Маріель де Сарнез і Наталі Луазо, міністрів з європейських справ, і Амелі де Моншален, секретаря Держави у справах Європи.

З 2019 року і до свого призначення в Україну був послом Франції у Хорватії.

Вейсьєр почав свою роботу у МЗС Франції у 1997 році та двічі працював у Постійному представництві Франції при ЄС, де він був прес-секретарем, керівником прес-служби та керівником відділу зовнішніх зв’язків Європейського Союзу в міністерстві.

Крім того, він також був технічним радником офісу прем’єр-міністра Жана-П’єра Раффарена, його портфоліо включало відносини з країнами Європейського Союзу, Балканами та Східною Європою. 

Також він керував проектами генерального директора з питань політики та безпеки і був радником з переговорів у Постійному представництві Франції при ООН у Нью-Йорку. 

Нагадаємо, ми писали, що у Вірменії 13 серпня загинув тимчасово повірений у справах України в Республіці Вірменія Олександр Сенченко.

Читайте також:
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови