USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Кабмін схвалив бронювання лише половини працівників ДСНС та поліції

Натомість бронюванню підлягають усі посадовці категорії "А"
ДСНС
Джерело: ДСНС України

Кабінет міністрів ухвалив постанову, в якій зазначається, що бронювання працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій передбачено в обсягах не більше ніж 50%. Документ опублікував нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

Також у такому обсязі (до 50%) обмежено бронювання працівників Національної поліції, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування.

Натомість бронюванню підлягають усі військовозобов’язані, які обіймають посади голів обласних, районних, сільських та міських рад та всі посадовці категорії "А".

З тих, хто працює в органах місцевого самоврядування, бронюванню підлягають тільки 50%.

Також бронюванню підлягають усі протезисти-ортезисти, техніки-протезисти-ортозисти, інженери-протезисти та механіки протезно-ортопедичних виробів, але за умови виконання ними не менше ніж 50% норми робочого часу протягом останніх трьох місяців.

Петиція щодо бронювання рятувальників

Наприкінці травня на сайті Кабміну з’явилась петиція, у якій заклали забронювати від мобілізації увесь особовий склад пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту. Вона набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Авторка петиції зазначила, що на цей час бронь із частини працівників цивільного захисту знята. А працівники ДСНС здійснюють важливу місію в тилу, захищаючи українців від вогню та інших надзвичайних ситуацій, тому мають бути заброньовані.

Хто ще підлягає бронюванню?

Додамо, що бронюванню підлягають працівники тільки критично важливих для економіки підприємств.

За даними "Інтерфакс-Україна", станом на лютий 2024 року в Україні було 143 підприємства, установи та організації у сфері культури та інформаційної політики, які є критично важливими для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Новини за темою: Бронювання від мобілізації можуть отримати всі поліцейські, – Демченко

Нещодавно стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України внесло державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів" до переліку критично важливих для функціонування економіки. 

Крім того, критично важливими визнали телеканали, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини".

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом