USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

В Україні до 2026 року побудують 45 нових готелів

Внутрішній туризм стає ключовим драйвером для зростання готельного сектору в умовах обмеженого міжнародного трафіку
готель Premier Palace Hotel
Premier Palace Hotel
Джерело: відкриті джерела

У період з 2024-го по 2026 рік в Україні планується будівництво щонайменше 45 нових готельних комплексів, що додадуть 6670 номерів до ринку, а також 108 котеджних містечок готельного типу. Цей сегмент ринку є одним із найдинамічніших, оскільки українці все частіше інвестують у дохідну нерухомість як ефективний спосіб примноження заощаджень. Про це йдеться в дослідженні компанії Ribas Hotels Group.

За даними дослідження, по завершенню війни кількість туристів в Україні може зрости до 14,5 млн осіб. Враховуючи цю цифру, кількість діючих готелів та номерів на ринку значно відстає від очікуваного попиту. Для того щоб задовольнити потреби зростаючого туристичного потоку, потрібно збільшити номерний фонд. За попередніми оцінками, поточний обсяг будівництва нових готелів є недостатнім.

"Якщо кількість номерів не буде відповідати попиту, знадобиться збільшення номерного фонду щонайменше на 30–40% від наявної кількості, – зазначається в повідомленні.

Аналітики додають, що кількість готелів (+9,1%), мотелів (+10,7%) і хостелів (+28,7%) продовжує зростати. Це підкреслює стабільність і стійкість цього сегменту ринку. Внутрішній туризм стає ключовим драйвером для зростання готельного сектору в умовах обмеженого міжнародного трафіку.

При цьому внутрішні подорожі та переміщення тимчасово переселених осіб суттєво сприяють відновленню галузі. За даними Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ), 13 регіонів України, зокрема Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська області, вже перевищили туристичні доходи довоєнного 2021 року. Це свідчить про те, що внутрішній туризм стає одним із ключових елементів відновлення індустрії гостинності.

А через війну деякі українські готельні мережі, такі як Ribas Hotels Group, диверсифікували свою діяльність за кордоном. Ribas Hotels Group активно розвиває свої проєкти в Польщі, на Балі та в Молдові. Це не тільки забезпечує виживання бізнесу, але й створює нові можливості для зростання.

Нагадаємо, державний готель "Україна", розташований на Майдані Незалежності в Києві, продали за 2,5 млрд гривень. 

У липні цього року ФДМ провів у системі "Prozorro.Продажі" онлайн-аукціон з приватизації готелю "Козацький", що розташований на Майдані Незалежності у Києві. Кінцева ціна зросла до 400 мільйонів гривень.

Читайте також:
Кабмін змінив умови програми Кабмін змінив умови програми "єОселя"
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Всі Герої України отримають житло: Зеленський підписав указ Всі Герої України отримають житло: Зеленський підписав указ
Рада може спростити процес отримання компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях: Зареєстровано законопроєкт Рада може спростити процес отримання компенсації за зруйноване житло на окупованих територіях: Зареєстровано законопроєкт