USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні через війну збільшується кількість передчасних пологів і дітей з патологіями

В Інституті акушерства, педіатрії і гінекології щодня проводяться дуже складні операції
Ірина Сисоєнко
Ірина Сисоєнко
Джерело: відкриті джерела

Жінки через війну відчувають на собі великий стрес, що згодом призводить до важких наслідків. Про це заявила голова Опікунської ради ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України" Ірина Сисоєнко в ефірі UWN.

"Ворог викрадає, вбиває і робить сиротами наших дітей, агресор впливає на тих, хто ще навіть не народився. Ми бачимо зараз, що великий стрес, який відчуває на собі жінка, призводить до дуже складних наслідків. По-перше, збільшилась кількість дітей, які народжуються недоношеними, це є величезна проблема, збільшується кількість передчасних пологів і дітей, які народжуються з важкими вадами, з важкими патологіями", – сказала вона.

Сисоєнко зазначила, що в Інституті акушерства, педіатрії і гінекології щодня проводяться дуже складні операції.

"Це складна ситуація, тому що ми розуміємо, що коли дитина народжується недоношеною, коли дитина потребує зразу складних операцій, то відповідно, що якість життя таких дітей в подальшому викликає багато сумнівів і багато різних ускладнень", – додала експертка.

Скільки дітей РФ вбила в Україні

Станом на 1 січня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення Росія вбила 514 українських дітей. Однак це не остаточні дані.

Також офіційно підтверджено поранення різного ступеня тяжкості понад 1172 дітей.

Найбільше дітей постраждало в Донецькій області – 498, Харківській – 306, Херсонській – 143, Київській – 129, Дніпропетровській – 105, Запорізькій – 100, Миколаївській – 97, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Читайте також:
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, - DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, - DeepState
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, – політтехнолог Україна програє інформаційну війну, – політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет