USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Україні через мінування з початку повномасштабного вторгнення постраждало 673 людини, – ДСНС

Рятувальники закликають не відвідувати місця можливого мінування, особливо в прифронтових областях
Розмінування
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні за час повномасштабної війни 673 особи постраждали від російських вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Олександр Хорунжий.

"Щодо мінної безпеки – у нас станом на зараз 673 людини поранено (через вибухонебезпечні предмети РФ, – ред.), з яких 80 – діти. Це дані секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності", – зазначив він.

Хорунжий уточнив, що наразі ДСНС проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу, зокрема створює відповідні інформаційні кампанії. Пресофіцер наголосив, що і батьки мають проводити з дітьми цю роботу, особливо це стосується деокупованих територій, зокрема – інформувати їх щодо невідвідування лісів, лісосмуг, пересування виключно твердими поверхнями, невідвідування полів, якихось покинутих і, можливо, розбитих залишків техніки, розбитих будівель.

"У разі знаходження вибухонебезпечних предметів, потрібно відходити тим самим шляхом, яким люди прийшли, і телефонували на 101. Якщо є можливість – то потрібно позначити чимось цю територію. Саме фахівці мають розміновувати їх", – сказав він.

Станом на початок квітня в Україні лишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами 25% територій. Найбільш щільно замінованими територіями є деокуповані регіони. За словами глави Міністерства внутрішніх справ Ігоря Клименка, за два роки сапери виявили та знищили понад 780 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Наразі в структурі МВС працюють близько двох тисяч саперів, проте з часом їхню кількість планують збільшити до 2 тис. 800 фахівців. Водночас після вторгнення Росії 2022 року територія України стала найбільш замінованою у світі, обійшовши за цим показником навіть Афганістан і Сирію, повідомляв міжнародний аналітичний центр Globsec.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку