USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

На наступний рік у держбюджеті закладено зменшення видатків на соцвиплати, – Мінсоцполітики

Зараз значна частина пенсійних виплат фінансується коштом допомоги партнерів
гроші
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нині в державному бюджеті на наступний рік закладено зменшення видатків саме на соціальні виплати. Про це повідомила перша заступниця міністра соціальної політики України Дарія Марчак.

Посадовиця зауважила, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну соціальний бюджет був першим за розміром в бюджеті країни. А зараз він другий, оскільки нагальні потреби – це фінансувати видатки на безпеку та оборону.

"Насправді майже 100% соціального бюджету на сьогодні фінансуються нашими міжнародними партнерами – всі соціальні виплати, все, що в нас є, фінансується коштом міжнародних партнерів і це здебільшого не грантові кошти, а кредитні. Це означає, що фактично ми фінансуємо в борг", – зазначила Марчак.

Водночас додала, що значна частина пенсійних виплат фінансується коштом допомоги партнерів.

Новини за темою: "Підтримане проживання": Мінсоцполітики анонсувало нову програму для переселенців

Нагадаємо, 13 вересня уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Доходи очікуються на рівні 2 трлн гривень. Видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн гривень. Пріоритет цього бюджету – це оборона та безпека. 

До того ж Кабмін пропонує у 2025 році відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Зокрема про це йдеться у проєкті бюджету-2025. А згідно з документом мінімальна зарплата у наступному році не зміниться.

Читайте також:
Уряд затвердив держбюджет на 2025 рік: Названо три пріоритети Уряд затвердив держбюджет на 2025 рік: Названо три пріоритети
"Підтримане проживання": Мінсоцполітики анонсувало нову програму для переселенців
Нардепи підтримали збільшення держбюджету на 500 млрд гривень Нардепи підтримали збільшення держбюджету на 500 млрд гривень
Українці, які постраждали через війну, зможуть розраховувати на компенсацію із заморожених активів РФ Українці, які постраждали через війну, зможуть розраховувати на компенсацію із заморожених активів РФ