USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Росії розуміють, що ядерна зброя – це не зброя, це засіб стратегічного стримування, – Буданов

Застосування будь-ким у світі засобу ядерного стримування приведе до фатальних наслідків для того, хто це зробить
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Росія гіпотетично може завдати по Україні ядерного удару, але фактично це неможливо. Таку думку висловив очільник управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю "Голосу Америки"

Коментуючи існуючі побоювання, ніби якщо Україна підійде до кордонів Криму і справді захоче забрати Крим, то останній крок Путіна буде використати ядерну зброю, Буданов відкинув такий варіант розвитку подій.

"А скільки разів це вже було? "Червона лінія! Росія використає ядерну зброю, ось вже використовує майже!" Це ж все іде… Перший раз це пішло наприкінці весни, ну і потім десь раз на півтора місяця. Апогей був з кінця літа до середини осені. Завдали? Ні, не завдали. Чи можуть вони його завдати? Гіпотетично все в житті можливо. А реально? Ні не можливо", – розповів він.

"Тому, що Російська Федерація – це держава, скажімо так, мильна бульбашка. Вони все роздмухують. Там не такі вже ідіоти сидять, якими хочуть показатися світу. Вони чітко розуміють, що перше: ядерна зброя – це не зброя – це засіб стратегічного стримування. По-друге: застосування будь-ким у світі засобу ядерного стримування приведе до, скажімо так, фатальних наслідків для того, хто це зробить. Хто б це не був", – наголосив очільник ГУР.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку