USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В окупованому Криму підірвали залізницю. Фото

Пошкодження зафіксували за 12 кілометрів від станції Сімферополь
залізниця Крим_2
Джерело: відкриті джерела

У тимчасово окупованому Криму невідомі підірвали частину залізниці. Внаслідок вибуху було пошкоджено частину залізничного полотна поблизу Сімферополя в районі села Поштове. Фото вже з’явилися в місцевих Telegram-каналах.

Пошкодження зафіксували за 12 кілометрів від станції Сімферополь, повідомляють місцеві ЗМІ. Через це рух на гілці зупинили.

Джерело: відкриті джерела

Внаслідок інциденту було затримано три поїзди: один Севастополь – Санкт-Петербург зі 166 пасажирами, а також два приміські електропоїзди.

Підрив залізниці у Криму підтверджують і партизани підпільного руху "Атеш".

"Успішно ліквідовано частину залізничного полотна в районі села Поштове, неподалік окупованого Сімферополя. Потяги стоять, ніхто нікуди вже не їде, і нічого нікуди вже не везуть", – йдеться в повідомленні.

Україна повертає всі втрачені території

Сьогодні в окупованому Криму на російських радіостанціях транслювали звернення глави української розвідки Кирила Буданова.

"23 лютого на хвилях радіо "Супутник в Криму" і радіо "Вера" в ряді районів півострова – Алушта, Білогірськ, Джанкой, Судак – передавалося звернення начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова і гімн України", – поскаржилися окупанти.

У зверненні Буданов наголосив, що Крим, Донбас і весь південь України назавжди повернуться додому.

"Громадяни України! До вас звертається Кирило Буданов. Україна повертає всі втрачені території: Донбас, Автономна Республіка Крим і весь південь України назавжди повернуться додому. Ми дійдемо до кожного зрадника України, де б вони не ховалися, всі вони будуть ліквідовані. Всім патріотам – час діяти прийшов. Чекайте, ми йдемо до вас. Слава Україні!" – зазначив голова ГУР.

Росія визнала, що це була хакерська атака.

США досі вважають, що Крим – "червона лінія" для Путіна

В адміністрації президента США досі переконані, що повернення Україною Криму є "червоною лінією" для Путіна і це загрожує серйозною ескалацією – але в той же час не заперечують право України відвоювати півострів. Про це передає Politico.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що президент РФ Володимир Путін явно сприйняв би спробу України повернути Крим як перетин "червоної лінії" і це може спровокувати Росію на масштабну реакцію. 

У кількох свідків розмови зі слів Блінкена склалося враження, що Вашингтон вважає наміри повертати Крим не дуже мудрим кроком у цей конкретний момент, але це не пролунало напряму. 

Інші двоє свідків кажуть, що не сприйняли відповідь держсекретаря таким чином, та зауважили, що він відзначив: рішення про те, які території повертати військовим шляхом – виключно за Україною, тож це можна сприймати навіть як сигнал, що Блінкен цілком відкритий до сценарію, що Україна може спробувати зайти в Крим. 

Читайте також:
Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом