USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Уряд звільнив заступників голів Держлісагентства, митної і споживчої служб: Причини гучних кадрових рішень

Торік ДБР викрило лише на митниці злочинів, що завдали державі збитків майже на 400 мільйонів гривень
уряд Шмигаля
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Уряд звільнив першого заступника голови Держлісагентства Юрія Сотника, першого заступника голови Державної митної служби Олександра Щуцького і заступника голови Держпродспоживслужби Андрія Лордкіпанідзе. Про це повідомляє голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія. 

За рішенням Кабінету міністрів було звільнено:

  • Вячеслава Демченка – з посади т.в.о голови Державної митної служби;
  • Юрія Сотника – з посади першого заступника голови Держлісагентства;
  • Олександра Щуцького – з посади першого заступника голови Держмитслужби;
  • Андрія Лордкіпанідзе – з посади заступника голови Держпродспоживслужби.

Джерело: UWN

Щодо заступника голови Держмитслужби Руслана Черкаського розпочато дисциплінарне провадження, його відсторонено від виконання обов’язків.

Сьогодні крім гучних звільнень відбулися і гучні обшуки, серед фігурантів – олігарх Коломойський та ексміністр МВС Аваков. Т.в.о. голови СБУ повідомив, що "Служба безпеки України разом із колегами по силовому блоку проводить низку масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених "на боротьбу із внутрішнім ворогом".

Що було раніше? 

Торік ДБР викрило на митниці злочинів, що завдали державі збитків майже на 400 мільйонів гривень.

Загалом у 2022 році працівники ДБР розслідували 576 кримінальних проваджень щодо злочинів у митній сфері, за результатами чого було повідомлено про підозру 156 особам, а щодо 119 осіб до суду було направлено 110 обвинувальних актів.

У закінчених кримінальних провадженнях ДБР встановило суму збитків державі, що перевищує 372 млн гривень. Внаслідок активної роботи ДБР наприкінці року вдалося збільшити на 1 млрд гривень надходження митних платежів до Державного бюджету України.

Джерело: ДБР

Особливого резонансу набули такі справи:

  • Перед судом постануть 14 працівників митниці за сприяння незаконному імпорту нафтопродуктів компанії, близькій до Медведчука.
  • На Одещині ДБР викрило начальника митного посту, який вимагав хабарі з експортерів зернових під час блокади українських портів.
  • ДБР завершило перевірку прихованих від розмитнення товарів на Одеській митниці. Виявлено товару на понад 1,5 млрд гривень.
  • Викрито керівництво митного посту "Столичний" Київської митниці на системних хабарях з імпортерів.
  • Викрито начальника митного посту "Тиса" Закарпатської митниці та його заступника на систематичному вимаганні хабарів у автоперевізників.
  • На Одеській митниці виявлено 720 тонн замороженого м’яса білоруського виробництва – воно буде передано на потреби армії.
  • На Львівській митниці ДБР розслідує незаконне розмитнення авто за нульовою ставкою вже після скасування пільгового режиму.

Читайте також:
У У "Київтеплоенерго" обшуки: У чому підозрюють керівництво компанії
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень
Нардепи пропонують дозволити пільгове розмитнення авто для військових, проте не для всіх Нардепи пропонують дозволити пільгове розмитнення авто для військових, проте не для всіх