USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

"Укртатнафта" перерахувала в держбюджет 531 млн гривень несплачених податків після викриття СБУ

Вирішується питання щодо використання цих коштів для забезпечення потреб ЗСУ
Обшуки Укртетнафта_1
Джерело: СБУ

Компанія "Укртатнафта" терміново перерахувала у бюджет 531 млн гривень несплачених податків. Це стало можливо завдяки розслідуванню Служби безпеки і Бюро економічної безпеки, пише пресцентр СБУ.

"Відповідна сума була перерахована нинішніми керівниками ПАТ "Укртатнафта", які отримали відповідне інформування від правоохоронців", – розповіли у відомстві.

Зараз вирішується питання щодо використання відшкодованих коштів для забезпечення потреб Збройних сил України.

ЩО ПЕРЕДУВАЛО

1 лютого стало відомо про обшуки у бізнесмена Ігоря Коломойського. СБУ та БЕБ приходили до нього саме у справах "Укртатнафти" та "Укрнафти".

Згодом СБУ і БЕП повідомили про підозру головному бухгалтеру ПАТ "Укртатнафта". Вона є однією з фігурантів кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

У відомстві повідомили, що вона переховувалася в Ужгородському районі на Закарпатті.

Що встановило слідство

Слідчими встановлено, що ПАТ "Укртатнафта" виробляло та реалізовувало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалося у ціну для споживачів.

Заборгованість по сплаті акцизу за даним епізодом становить 605 млн гривень. А загалом правоохоронці продовжують активні слідчі дії у рамках провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом акціонерних товариств.

Новини за темою: Весна ще не прийшла, а корупціонерів вже ганяють: До кого завітала з обшуками СБУ

У рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності.

Зокрема, це:

– виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії,

– ухилення ними від сплати податків,

– створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення, зниження вартості їхніх активів та інші.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Що ще цікавого встановили правоохоронці

Як виявилось, бухгалтерія однієї з компаній зберігалася в підвалі одного з приміщень в Дніпрі. Там були сотні ящиків документів пов’язаних підприємств, їх печатки тощо.

Таким чином, правоохоронці відшуковують виведені активи "Укрнафти" і "Укртатнафти" та встановлюють всі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

Зазначимо, що СБУ і БЕБ провели низку обшуків за місцем проживання фактичних власників і топменеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять ці компанії, а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України. 

Читайте також:
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркуту" як оперативник, - розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА