USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Уряд виділив ще 3,88 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд

Загалом цього року урядом вже виділено майже 30 млрд гривень на оборонні споруди
Фортифікаційні споруди
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів виділив додаткові 3,88 млрд гривень на подальше будівництво оборонних рубежів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

З цих коштів 1,7 млрд гривень буде для Харківщини, а 1,5 млрд гривень – для фортифікацій на Сумщині. Додатковий ресурс також отримають Донеччина, Херсонщина та Миколаївщина.

"Загалом від початку року уряд виділив вже майже 30 млрд гривень на будівництво та облаштування фортифікацій! Бачимо результати. Роботи йдуть 24/7", – йдеться у дописі.

Передісторія

У листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський провів загальнодержавну нараду щодо зміцнення фортифікацій на основних напрямках, де потрібно посилити та прискорити будівництво споруд.

Згодом Кабінет міністрів затвердив новий підхід до будівництва фортифікацій. Згідно з ним, зокрема, оборонні споруди будуватимуть не коштом окремої бюджетної програми, а в межах видатків державного та місцевих бюджетів, а також інших джерел, дозволених законодавством.

Зеленський за результатами засідання Ставки у березні 2024 року оголосив, що в Україні зведуть фортифікаційні споруди завдовжки дві тисячі кілометрів у три лінії. Серед них – добротні дерев'яні траншеї, які також обладнані певними бетонними бункерами, їх ще називають "бронекапсулами".

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів