USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Уряд дозволив операторам із розмінування бронювати 100% саперів

Зокрема, ідеться про цивільних, які пройшли базову підготовку для пошуку мін і вибухонебезпечних предметів у полях
сапери, військові міни
Джерело: Уніан

Кабінет міністрів дозволив сертифікованим операторам з розмінування бронювати від мобілізації 100% саперів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний зазначив, що від гуманітарного розмінування залежить як економічне зростання в Україні, так і продовольча безпека у світі.

Зазначається, що рішення Кабміну передбачає бронь для саперів сертифікованого оператора, які входять до складу груп:

  • нетехнічного обстеження;
  • технічного обстеження;
  • очищення;
  • інспектування;
  • контролю якості.

Ідеться про цивільних, які пройшли базову підготовку для пошуку мін і вибухонебезпечних предметів у полях. Їх можуть забронювати незалежно від військово-облікової спеціальності, віку та військового звання.

Новини за темою: Бронювання до 25% працівників: Комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт про "клуб білого бізнесу"

Водночас зазначається, що бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності впродовж півроку не здійснює роботу з гуманітарного розмінування.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів ухвалив постанову, в якій зазначається, що бронювання працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій передбачено в обсягах не більше ніж 50%. 

Також у такому обсязі (до 50%) обмежено бронювання працівників Національної поліції, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування.

У той же час, за даними "Інтерфакс-Україна", станом на лютий 2024 року в Україні було 143 підприємства, установи та організації у сфері культури та інформаційної політики, які є критично важливими для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Крім того, нещодавно стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України внесло державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів" до переліку критично важливих для функціонування економіки. 

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків
В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону
Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям