USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Уряд додатково виділяє Харківщині 2,5 млрд гривень для відновлення енергосистеми

Уряд на центральному рівні продовжує активні заходи з децентралізації енергосистеми
енергосистема

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів сьогодні виділив Харкову та області 2,5 млрд гривень на відновлення енергосистеми регіону. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Кошти підуть на відновлення енергосистеми регіону, міста, на встановлення когенераційних установок, блочно-модульних котелень та газових генераторів.

Шмигаль зазначив, що уряд на центральному рівні продовжує активні заходи з децентралізації енергосистеми. В основі цього плану – два принципи: перший – це доступність енергообладнання для людей, ОСББ, громад та бізнесу, другий – це спрощення підключення та експлуатації цього енергообладнання.

Збитки енергосектору

Енергетичний сектор України через повномасштабне вторгнення Росії зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму 56,2 млрд доларів. Водночас потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів, становлять 50,5 млрд доларів.

Прямі збитки енергетичного сектору України складають понад 16,1 млрд доларів.

Додамо, що Росія повністю змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі. Тепер окупанти запускають високоточні ракети по електростанціях в районах менш захищених, ніж Київ. 

Ще одна важлива відмінність від зими-2022/2023 – використання дорогих балістичних ракет. Наприклад, в одній із недавніх атак РФ вдарила по ТЕС кількома ракетами вартістю 100 млн доларів. Україна має лише кілька систем Patriot, здатних їх збити.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі