USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

"Укрзалізниця" планує самостійно виготовити 100 пасажирських вагонів

Вагони хочуть виготовляти на потужностях кількох заводів
Укрзалізниця

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

"Укрзалізниця" збирається побудувати 100 пасажирських вагонів та п'ять дизель-поїздів на власних потужностях. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Такі плани він обговорив 10 серпня на нараді з віцепрем’єром Олександром Кубраковим, представниками Мінінфраструктури та керівництвом компанії.

"Маємо проблему – застарілий вагонний парк. Необхідно забезпечити виробництво нових і модернізацію старих вагонів. У планах "Укрзалізниці" – виготовлення 100 пасажирських вагонів та п'яти дизель-потягів. З боку уряду максимально сприятимемо цим завданням", – заявив Шмигаль.

На початку серпня член правління "Укрзалізниці" Євген Шрамков вперше сказав, що компанія готується будувати нові пасажирські вагони на потужностях Київського електровагоноремонтного заводу, Дарницького вагоноремонтного заводу, Рефрижераторної вагонної компанії та Стрийського вагоноремонтного заводу.

До кінця року вони мають освоїти ремонт старих вагонів, а після цього – налагодити виробництво нових.

Нагадаємо, у червні 2023 року "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 20 купейних вагонів з постачанням до кінця 2024 року, але торги не відбулися через відсутність пропозицій.

Останній великий тендер на виготовлення пасажирських вагонів для УЗ виграв Крюківський вагонобудівний завод у 2021 році. Тоді УЗ замовила 88 купейних вагонів та 12 вагонів СВ на загальну суму 3 млрд гривень, останні з них компанія отримала у березні 2023 року.

Читайте також:
У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку
Стало відомо, хто забруднив річку Сейм Стало відомо, хто забруднив річку Сейм
Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом "воюй або працюй"
Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою