USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Українці зможуть отримати кешбек за купівлю українських товарів

Програма може запрацювати вже цьогоріч
Зроблено в Україні
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Українці можуть скористатись новою послугою – отримати компенсацію частини оплати товарів і послуг, вироблених в Україні. Це держава запроваджує у межах нової державної програми кешбеку "Купуй українське", повідомив президент Володимир Зеленський на презентації платформи "Зроблено в Україні", передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідне доручення надійшло до уряду від глави держави.

"За купівлю певних типів зроблених в Україні товарів і послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку", – сказав Зеленський.

Мета програми – залишити українські гроші в Україні. Вона може запрацювати вже цьогоріч.

Президент зазначив, що новостворена платформа "Зроблено в Україні" має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави і підприємців.

"Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні", – додав глава держави.

Локалізація виробництв

Крім того, президент повідомив, що уряд України напрацює і презентує кроки щодо розширення локалізації вітчизняного виробництва, зокрема зброї та техніки.

Зокрема, мають бути ліквідовані бар'єри, "що заважають створювати нові та розширювати наявні виробництва".

Серед прикладів таких бар'єрів, які заплановано в найкоротші терміни усунути, – довге підключення до мереж і проблеми при зміні цільового призначення землі.

Нагадаємо

Кабінет міністрів затвердив зображення торговельної марки для товарів, вироблених в Україні. Зображення "Зроблено в Україні" зможуть безкоштовно використовувати бізнес, установи та організації незалежно від форми власності.

Логотип розробляли у Міністерстві економіки. Після його затвердження урядом міністерство подасть заявку на держреєстрацію торговельної марки, а також розробить брендбук на основі логотипа.

Використання логотипа та брендбуку буде безкоштовним для державних органів, органів місцевого самоврядування, бізнесу, інших установ та організацій незалежно від форми власності.

В уряді кажуть, що бренд допоможе виділити товари, виготовлені українським виробником, серед подібних товарів в обігу, популяризувати товари українського виробництва та стимулювати внутрішній попит на них.

Читайте також:
Рада звільнила міністра Кубракова: Він не прийшов на засідання, але пояснив, що з ним це рішення не обговорювали Рада звільнила міністра Кубракова: Він не прийшов на засідання, але пояснив, що з ним це рішення не обговорювали
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону