USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Українським в'язням можуть дозволити виїжджати з колоній, однак є умови

Засуджені можуть здійснювати короткочасні виїзди за межі колонії на території України
Тюрма, в'язниця, колонія
Фото ілюстративне
Джерело: РИА Новости

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, згідно з яким в Україні деяким ув’язненим можуть дозволити на певний час виходити з колонії, але не довше ніж на тиждень та за конкретних обставин. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Які умови:

1) Дозволити засудженим у колоніях мінімального рівня безпеки виїзди на строк до 7 днів у разі смерті або тяжкої хвороби близького родича. Виїзди лише по Україні, без урахування часу на проїзд (до 3 днів).

2) Іншим засудженим дозволяються короткочасні виїзди за межі виправної колонії на строк до однієї доби, без урахування часу на проїзд (до 3 днів).

3) Засуджені в колоніях мінімального рівня безпеки можуть самостійно добиратися до місця призначення і назад, тоді як інші засуджені переміщуються під охороною.

Нагадаємо, що в Україні дозволили мобілізацію ув'язнених. Засуджені на добровільній основі можуть приєднатися до армії та підписати контракт. Однак, заборонено мобілізувати засуджених за злочини проти національної безпеки України, а також за тяжкі злочини.

Читайте також:
Понад 14 тисяч цивільних українців утримує РФ у своїх тюрмах Понад 14 тисяч цивільних українців утримує РФ у своїх тюрмах
РФ та Захід провели історичний обмін ув'язненими РФ та Захід провели історичний обмін ув'язненими
У російському СІЗО помер військовополонений з У російському СІЗО помер військовополонений з "Азову" Олександр Іщенко. Оновлено
В Україні понад 13% в'язнів пішли служити в ЗСУ В Україні понад 13% в'язнів пішли служити в ЗСУ