USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Українські спортсмени отримали 124 ліцензії на участь в Олімпіаді-2024. Це найменше наше представництво в історії

Загалом Україну на Олімпійських іграх представлять 140 спортсменів і спортсменок
Олімпіада у Парижі

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Українські спортсмени отримали 124 ліцензії для участі в Олімпійських іграх, які відбудуться цього року в Парижі. Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України (НОК) Вадим Гутцайт під час пресконференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Загалом на сьогодні ми маємо 124 ліцензії. Це 140 спортсменів і спортсменок, які братимуть участь в Олімпійських іграх. Ми завершили відбір на Олімпійські ігри, Україна остаточно має 124 ліцензії", – сказав він.

Гутцайт зазначив, що НОК 8 липня вже подав заявку до Міжнародного олімпійського комітету про командний склад.

Новини за темою: 25 "нейтральних" спортсменів із РФ і Білорусі допустили на Олімпійські ігри в Парижі

Відомо, що Україна буде представлена на Олімпіаді майже в усіх видах спорту, крім ігрових видів. Для України це буде найменше представництво на Олімпіадах. До цього найгірший показник був встановлений в Токіо у 2021 році — 155 спортсменів.

Олімпіада-2024

Як відомо, Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочалася у квітні.

20 травня стало відомо, що Україна візьме участь в Олімпіаді 2024 року, яка відбудеться у Парижі. А в червні НОК представив нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на змаганнях.

Що стосується російських представників, вони можуть зустрітися на змаганнях з тенісу, оскільки Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

До того ж на ОІ можуть бути представлені інші атлети з РФ, зокрема, ті, хто не відповідає вимогам нейтральності.

Читайте також:
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці