USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українська розвідка шукає місця, де РФ виробляє "Шахеди", – Скібіцький

ГУР МО фіксує факт зростання російських деталей у дронах-камікадзе Shahed
дрони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У збитих нещодавно "Шахедах" виявили факт зростання російських деталей. Це одне зі свідчень того, що фінальний етап збирання цих БПЛА відбувається на території Росії, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

Згідно з попередніми даними Військової розвідки України, Росія почала працювати над налагодженням потужного виробництва БПЛА цього типу на своїй території.

"У другому півріччі цього року противник запланував виготовити 1300 одиниць так званих "Герань-2", тобто "Шахедів": росіяни можуть застосовувати комплектуючі як іноземного, так і власного виробництва. Однак насправді вони на сьогодні не здатні виробляти таку кількість БПЛА", – сказав представник ГУР.

При цьому додав, що у виробництві ударних дронів і деталей до них бере участь не одне підприємство в Росії. Зараз українська розвідка працює над тим, щоб визначити місця і фактичні обсяги виробництва БПЛА в Росії.

За словами Скібіцького, успішність планів росіян залежатиме від того, наскільки потужно Україна працюватиме в тандемі з нашими партнерами по санкціях.

"Ми ділимося інформацією з партнерами, щоб визначити і закрити шляхи постачання на територію Росії компонентів, обладнання, верстатів, програмного забезпечення, які використовуються саме для виробництва БПЛА. Крім того, ці плани [ворога] залежатимуть від успішної кінетичної дії на ті об'єкти, які беруть участь у виробництві цих дронів у Росії", – зазначив він.

Крім того, у ГУР розповіли, що ударні безпілотники відіграють важливу роль у новій тактиці обстрілів росіян: вони комбінують застосування БПЛА і ракетного озброєння. Це один із варіантів, які ворог може використати в осінньо-зимовий період для атак на енергетичну інфраструктуру України.

Раніше в Офісі президента повідомили, що Китай є основним постачальником критичних деталей для російських дронів, які атакують Україну. 

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову