USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українська піхота подолала протитанкові рови та "зуби дракона" на Запоріжжі, – ISW

ЗСУ розширюють пролом, який вони вже зробили в одному з російських оборонних рубежів, і перекидають більше техніки
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українська легка піхота подолала протитанкові рови та "зуби дракона", які є частиною російської оборони в окупованій західній частині Запорізької області. Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас зазначається, що поки точно говорити про прорив українськими військами цього російський рубежу не можна, бо в України відсутня важка техніка в цих районах.

При цьому аналітики додали, що географічно прив'язані відеоматеріали, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що українські сили просунулися до позицій на лінії дерев, які знаходяться на схід від російських протитанкових ровів і загороджень "зуби дракона", що є частиною тришарової оборони безпосередньо на захід від Вербового.

Крім того, ЗСУ також просунулися далі вглиб серії підготовлених російських оборонних позицій вздовж дороги, яка веде на північний захід до Вербового. А також до російських оборонних позицій між Роботиним і Новопрокопівкою.

Джерело: відкриті джерела

Що прогнозують?

На думку аналітиків, ЗСУ розширюють пролом, який вони вже зробили в одному з російських оборонних рубежів, і перекидають більше техніки і особового складу в тактичні тилові райони цього рубежу. 

Також українські військові досягають успіхів у безпосередній близькості від ще не прорваного російського оборонного рубежу, який проходить на північний захід від Вербового на північ від Солодкої Балки, проводячи піхотні атаки і обстрілюючи важкою артилерією російські позиції, що знаходяться в глибині і на південь від цього рубежу. Розгортання української важкої техніки і значних сил у цих районах може свідчити як про прорив російської оборонної лінії, так і про намагання розширити цей прорив.

Що таке "зуби дракона"?

"Зуби дракона" – це залізобетонні конструкції, які армія РФ використовує для зміцнення лінії оборони.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16