USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Україна висувала власні умови щодо виділення 50 мільярдів доларів від G7, – Мінфін

Київ вимагає, щоб кошти надійшли в країну вже цього року
долари
Джерело: відкриті джерела

Україна мала власні ключові умови щодо виділення 50 млрд доларів. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону.

Зокрема, за його словами, Україна мала такі ключові умови:

  • ці кошти країна повинна отримати в цьому році;
  • вони повинні мати безумовний характер;
  • кошти повинні бути спрямовані на будь-які цілі й видатки, яких потребує Україна.

Марченко зазначив, що лідери G7 дослухались до цих умов.

За словами міністра, ці гроші дозволять Україні впевнено планувати та виділяти кошти на сектор безпеки та оборони до 2025 року.

"В нас не було тих запевнень, які були потрібні. Зараз ми ці запевнення, сподіваюся, отримали, й технічні команди напрацюють ці рішення й далі. В нас є перспектива сформувати бюджет на 2025 рік для того щоб він передбачав всі необхідні нам видатки", – додав глава Мінфіну.

Нагадаємо, що виплачувати цей кредит планується за рахунок майбутніх прибутків від заморожених російських активів.

Заморожені активи РФ

Зазначимо, що загальна сума російських активів, заморожених Заходом, становить близько 300 мільярдів доларів. Дві третини заморожених активів знаходяться на території Європейського Союзу. І більша їхня частина належить бельгійському кліринговому центру Euroclear.

У травні Рада Європейського Союзу схвалила використання доходів від заморожених активів Центрального банку Росії на користь України.

Також країни "Великої сімки" створять фонд для підтримки України, використовуючи доходи від заморожених російських активів. Його створять під егідою міжнародної організації, наприклад, Світового банку.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені