USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна вночі знову пережила масовану атаку ракет і дронів: Які наслідки?

Російська армія запустила по українських містах 28 ракет і 16 дронів-камікадзе
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Під ранок 30 серпня російська армія знову завдала масованого удару ракетами і дронами по Україні. Розповідаємо, скільки цілей вдалося збити ППО і які наслідки атаки.

У Повітряних силах вранці відзвітували, що протиповітряна оборона знищила всі 28 ворожих ракет і 15 із 16 дронів-камікадзе.

Варто зазначити, що практично всі ракети росіяни спрямували в бік Києва. Таким чином, у повітряному просторі столиці було збито понад 20 повітряних цілей.

Щодо наслідків

Київ

У столиці України через падіння уламків ракет є пошкодження нежитлових і торгових будівель.

Так, у Дарницькому районі уламки впали на дах магазину "Ашан". Унаслідок чого там почалася пожежа. На місце оперативно прибули всі профільні служби та ліквідували загоряння.

Водночас у Шевченківському районі уламки ракет впали на нежитлову споруду. Пізніше в будівлі виявили тіла двох загиблих чоловіків.

Загалом унаслідок падіння уламків у Києві поранення дістали троє людей, двоє з них були госпіталізовані.

Новини за темою: Українська розвідка шукає місця, де РФ виробляє "Шахеди", – Скібіцький

Київська область

В області уламки збитих ракет пошкодили приватні житлові будинки та кладовище. Також знищено два автомобілі. Через загоряння будинку опіки отримала 69-річна жінка. Незначні порізи також мають 43-річний та 49-річний чоловіки одного з домоволодінь.

Житомирська область

Ворог атакував один з об'єктів інфраструктури.

"Завдяки ефективній роботі підрозділів протиповітряної оборони частину повітряних цілей було збито. Уламками збитого безпілотника було частково пошкоджено об'єкт інфраструктури та залізничне полотно", – розповіли в місцевій ОВА.

Жертв і постраждалих немає.

Нагадаємо, 28 серпня РФ завдала ракетного удару по українських містах. Про "прильоти" повідомили у Дніпропетровській та Полтавській областях.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням