USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна планує цьогоріч провести контрударні дії, – Павлюк

Ситуація на полі бою є "важкою, але контрольованою"
ЗСУ

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Україна у 2024 році планує провести контрударні дії, відновлюючи та створюючи для цього ударні угруповання військ. Про це розповів Олександр Павлюк, генерал-лейтенант, командувач Сухопутних військ ЗСУ в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що ситуація на полі бою є "важкою, але контрольованою".

"Росія робить все, щоб максимально звільнити від нас територію нашу, як вони кажуть. Максимально це зробити до виборів їхнього президента. Тому на штурм кидається все що можливо і неможливо. З перехоплень, за оцінкою вбитих і полонених, люди кидаються, які прибули на лінію фронту один-два тижні. Без підготовки. Їм проводять маленький інструктаж і вони вже кидаються в бій", – каже він.

Це робиться з боку росіян для того, аби перехопити ініціативу на полі бою.

"Наша задача – стабілізація лінії фронту, максимально знищити і провести перегрупування частин, які потребують відновлення та докомплектування, для виводу їх на полігони, щоб створити ударне угруповання і в цьому році провести контрударні дії. Нам це вдається, ситуація стабілізується. Залишається ще декілька гарячих напрямків, де противник зосереджує свої максимальні сили, – це Авдіївка, напрямок Часового Яру, напрямок Терни в сторону Лимана", – заявив він.

Генерал-лейтенант додає, що на цих напрямках відбуваються тяжкі бої, але українські війська тримаються і завдають значних втрат ворогу.

Павлюк розповів, що українському військовому командуванню доводилось відновлювати ті бригади, які у зв’язку з інтенсивними бойовими діями втрачали свою боєздатність.

"У рази ми змушені були збільшити кількість бойових частин, бо сили противника значно переважали. Тому для того, щоб створити пріоритет, і не тільки пріоритет, але й для того, щоб звільнити наші землі, ми вимушені були створювати все нові і нові частини", – додав він.

Нагадаємо

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що плани українського контрнаступу 2023 року були на столі у Кремля ще до того як він почався.

Глава держави сказав, що попередній контрнаступ був не таким успішним, як очікувалося. І передусім варто думати про життя бійців, оскільки "без солдатів Україна втратить усе", навіть маючи сучасні технології.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"