USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Україна передала США список цілей у РФ, по яких вона хоче вдарити ATACMS

Зараз Вашингтон ще розглядає цей запит
Ракета ATACMS
Ракета ATACMS
Джерело: відкриті джерела

Україна відправила Сполученим Штатам Америки для схвалення список об'єктів на території Росії, які ЗСУ хочуть атакувати ракетами ATACMS. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров, передає CNN.

Зазначається, що зараз Вашингтон ще розглядає цей запит.

Причина ймовірно в тому, як сказав американський чиновник, що Україна використала свої запаси ракет ATACMS для ураження важливих російських об'єктів в окупованому Криму, зокрема ППО, складів боєприпасів і аеродромів.

Водночас Умєров розповів, що США наразі не планують послаблювати обмеження на використання ракет ATACMS Україною. Він пояснив, що Київ намагається домогтися зняття обмежень на використання ракет ATACMS, щоб захистити цивільних осіб і інфраструктуру від атак.

Раніше

Варто нагадати, вже повідомлялося, що Сполучені Штати Америки не дозволяють Україні використовувати надану США зброю далекого радіусу дії, зокрема ракети ATACMS, в межах Курської області. 

Деякі анонімні офіційні особи заявили, що причина нібито не в ризику ескалації, а в тому, що Сполучені Штати мають лише обмежені запаси ракет великої дальності для надання Україні, і вважають, що їх було б краще використовувати для продовження націлювання на окупований Росією Крим.

Крім того, посадовці вважають, що Київ, направивши части військ на Курськ, міг створити слабкі місця на власних лініях фронту, якими Росія може скористатися, щоб отримати більше позицій всередині України.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом