USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Повітряні сили про Patriot в Україні: Один дивізіон вже на чергуванні, інші – в дорозі

За словами представника ПС ЗСУ, українці дізнаються про його появу, коли військові зіб'ють перший рашистський літак
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot

Джерело: відкриті джерела

Перший дивізіон зенітно-ракетної системи Patriot вже заступив на бойове чергування. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, командувач Повітряних сил Микола Олещук відвідав один із дивізіонів, подивився, як він заступив на бойове чергування, подякував, що люди раніше завершили навчання

"Один із дивізіонів вже заступив на бойове чергування, працює. Інші, ті, що нам обіцяли, в дорозі до своїх майбутніх позицій. Будемо сподіватися, що будуть результати й щодо російських літаків, зокрема", – сказав він.

За даними ЗМІ, Україна вже отримала одну із двох обіцяних систем Patriot

10 березня стало відомо, що Україна отримала одну з двох систем ППО Patriot, обіцяних США та Німеччиною, але вона ще не працює. Про це пише видання Financial Times.

У ЗМІ зазначають, що також очікується кілька пускових установок Patriot з Нідерландів. Та звертають увагу на актуальність появи нових сучасних систем ППО в Україні, зважаючи на вчорашню нічну ракетну атаку росіян, які вперше використали відразу шість ракет типу "Кинджал". 

Що таке MIM-104 Patriot 

Це дуже "досвідчений" комплекс протиракетної оборони. Він був прийнятий на озброєння армії США в 1982 році. З того часу "Патріоти" пройшли випробування боєм у ряді військових конфліктів, зокрема під час воєн у Перській затоці.

Основне завдання цього зенітно-ракетного комплексу – прикриття великих адміністративно-промислових центрів та військових баз від усіх існуючих засобів повітряного нападу в умовах сильної електронної протидії супротивника.

Що він може

Одночасно виявляти та розпізнавати понад 100 повітряних цілей, безперервно супроводжувати вісім з них, здійснювати підготовку вихідних даних для стрільби, пуск і наведення до трьох ракет на кожну ціль.

До складу однієї батареї Patriot входить шість основних компонентів: силова установка, станція радіолокації, пункт управління вогнем, пускові установки, комплект антенної щогли і ракети-перехоплювачі.

Максимальна висота ураження цілі – 24,2 км, дальність в залежності від типу ракети становить 50–160 км. Вартість одного пострілу – до 3 млн доларів. 

Що таке ЗРК SAMP/T

Протиракетна система оборони, призначена для захисту поля бою і важливих об'єктів, як-от аеропорти і морські порти, від крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів і тактичних балістичних ракет.

SAMP/T розгортається із суто оборонною метою для захисту населення, сил і території країн Альянсу. Таке розгортання є виваженим заходом, що лежить в основі колективної оборони НАТО, підкреслюється в повідомленні.

Читайте також:
Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України Попри рішення уряду: Словаки самостійно зібрали кошти на боєприпаси для України
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України