USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна отримає новий пакет допомоги від Данії: До нього увійдуть танки та інша техніка

Новий пакет допомоги від Данії оцінюють у 833 млн доларів
Данія Україна
Джерело: відкриті джерела

Данія оголосила про виділення 12-го пакета військової допомоги Україні на загальну суму 833 млн доларів. Про це інформує пресслужба Міноборони країни.

Новий пакет є найбільшим від початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Пакет пожертвувань фінансується фондом "Україна" і у співпраці з міжнародними партнерами забезпечує низку потрібних речей, які можуть підтримати військову оборону України", – йдеться в повідомленні.

До цього траншу увійдуть танки, бойові машини піхоти, танкові боєприпаси та зенітні гармати.

"Для того, щоб Україна могла продовжувати захищатися від незаконного вторгнення Росії, абсолютно необхідно, щоб такі країни, як Данія, продовжували надавати військову і фінансову підтримку Україні", – сказав міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

Новини за темою: Німеччина передала новий пакет військової допомоги Україні: Яку зброю отримали ЗСУ?

Напередодні майбутнього засідання Контактної групи з оборони України в Рамштайн міністр оборони і міністр закордонних справ поінформували сьогодні Раду зовнішньої політики про цю допомогу.

Пакет допомоги для України ще має затвердити Фінансовий комітет.

"Із сьогоднішнім пакетом пожертвувань ми переходимо в новий етап. Після більш ніж півтора року війни ми незабаром спустошимо запаси Міністерства оборони", – заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен.

Нагадаємо, Європейський парламент підтримав Закон про посилення європейської оборонної промисловості через спільні закупівлі (EDIRPA), що дасть змогу розширити підтримку України.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні