USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Україна отримає нову партію озброєння від США на 400 млн доларів: Як виглядає допомога Штатів з початку війни

Зокрема, в рамках нового пакета Україна отримає боєприпаси для HIMARS і БМП Bradley
блінкен
Джерело: відкриті джерела

У п'ятницю, 3 березня, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України в розмірі 400 млн доларів. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Sky News.

За словами Блінкена, до нового пакету допомоги увійде:

  • боєприпаси для HIMARS і гаубиць;
  • боєприпаси для БМП Bradley;
  • мостоукладачі;
  • інші боєприпаси та обладнання;
  • кошти на навчання і підтримку.

Аналітики вже звернули увагу, що у списку йдеться про наступальне озброєння.

"Ймовірно, це на 90% наступальна зброя", - сказав аналітик з питань безпеки та оборони професор Майкл Кларк у коментарі британському телеканалу.

Скільки зброї Україна отримала від США з початку війни?

The Wall Street Journal порахував, що США з початку війни РФ проти України виділили понад 30 млрд доларів на допомогу в галузі безпеки.

Американці пообіцяли надати артилерію, ракети, стрілецьку зброю, бронетехніку, радарні системи, бронежилети, мільйони патронів і багато іншого.

При цьому, як зазначає WSJ, наразі важко визначити, скільки одиниць техніки вже поставили або пообіцяли США, зокрема, через величезний масштаб поставок.

Однак відомо, що до переліку переданого ЗСУ обладнання входять 10 тисяч зенітних установок і протитанкових комплексів, понад 200 вертольотів і танків, а також понад 1,5 млн артилерійських снарядів і боєприпасів до них.

Читайте також:
Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський
Новий керований боєприпас РФ може долетіти до будь-якого району Харкова, – глава ОВА Новий керований боєприпас РФ може долетіти до будь-якого району Харкова, – глава ОВА
Наталія Могилевська: МИ ВЖЕ ПЕРЕМОЖЦІ! Наталія Могилевська: МИ ВЖЕ ПЕРЕМОЖЦІ!
Україна та США підписали угоду щодо відтермінування виплат за держборгом Україна та США підписали угоду щодо відтермінування виплат за держборгом