USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни

Глава Офісу президента зазначив, що Україна прагне миру, втім не готова пожертвувати свободою і територією
Єрмак
Джерело: відкриті джерела

Україна не готова йти на компроміс із Росією та відмовлятися від будь-якої території, щоб припинити війну. Так на заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про швидке припинення війни відреагував глава Офісу президента Андрій Єрмак, пердає Reuters.

Керівник ОП наголосив, що Київ прислухається до будь-яких порад щодо досягнення "справедливого миру".

"Але ми не готові піти на компроміс щодо дуже важливих речей і цінностей... незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету", - заявив Єрмак.

Однак він також додав, що Україна наполягатиме, аби нова адміністрація продовжувала надавати їй підтримку. Нині ж наша країна має підтримку двох партій і американського народу.

Що цьому передувало

Під час нещодавніх дебатів з президентом США і кандидатом від демократів Джо Байденом Трамп заявив, що нібито зміг би закінчити війну ще до свого вступу на президентську посаду. Водночас він назвав неприйнятною "пропозицію" російського диктатора Володимира Путіна про те, що Україна має відмовитися від чотирьох своїх областей і прагнення до членства в НАТО в обмін на припинення Росією вогню.

За даними ЗМІ, Трамп нібито розглядає можливість укладання угоди, згідно з якою Північноатлантичний альянс зобов'язується не розширюватися на схід – зокрема, на Україну та Грузію, а також введе переговори з Путіним про те, яку частину української території Москва зможе забрати собі.

Дональд Трамп під час першого раунду дебатів з чинним очільником країни Джо Байденом заявив, що Україна не виграє війну проти Росії.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі