USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Україна дізналась про наказ Путіна розпочати повномасштабну війну 23 лютого

Інформацію передав банкір Денис Кірєєв, який працював в українських підрозділах Citibank, Credit Lyonnais, ING, Rabobank, а також у Ощадбанку
Денис Кірєєв
Джерело: The Wall Street Journal

Про те, що президент Росії Володимир Путін віддав указ про початок повномасштабного наступу українським спецслужбам, стало відомо 23 лютого, повідомляє The Wall Street Journal.

Інформацію передав банкір Денис Кірєєв, який працював в українських підрозділах Citibank, Credit Lyonnais, ING, Rabobank, а також в Ощадбанку. 

Глава ГУР Кирило Буданов сказав, що працювати на розвідку Кірєєв почав навесні 2021 року, коли почали з’являтися перші повідомлення у ЗМІ щодо того, що Росія готує повномасштабне вторгнення в Україну.

"У нього було необхідне коло знайомств. Через нього здійснювалися фінансові операції. Він мав контакт з усіма, зокрема й дуже впливовими людьми", – заявив Буданов.

За його словами, Кірєєв погодився й почав з іще одним працівником розвідки їздити до РФ, отримуючи інформацію через свої джерела.

"Він отримував інформацію про все. Світ спецслужб і світ фінансів завжди пов’язані, як і світ криміналу, принаймні у наших країнах", – додав Буданов.

Він повідомив, що 23 лютого Кірєєв передав дані ГУР про те, що вранці кремлівський диктатор Володимир Путін віддав наказ про початок війни, та наголосив, що однією з цілей окупантів буде аеропорт у Гостомелі для подальшого захоплення Києва.

"Якби не Кірєєв, найімовірніше, Київ було б узято", – уточнив Буданов.

Після провалів росіян швидко захопити столицю Буданов попросив Кірєєва увійти до складу делегації на російсько-українських переговорах у Білорусі. Перед другим туром переговорів 3 березня Кірєєва затримали працівники СБУ й через півтори години працівники військової поліції викликали до місця виявлення тіла Дениса Кірєєва. Кірєєва поховано із військовими почестями на Байковому цвинтарі в Києві.

Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства