USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна бойкотуватиме участь в юніорському чемпіонаті світу з дзюдо через допуск Росії

Змагання проходитимуть з 4 по 8 жовтня в Португалії. Серед російських спортсменів, зокрема, є військовослужбовець
Дзюдо
Ілюстративне фото
Джерело: Федерація дзюдо України

Збірна України не братиме участь у чемпіонаті світу з дзюдо серед спортсменів до 21 року. Причиною цього став допуск до змагань російських спортсменів, серед яких, зокрема, є військовослужбовець. Про це повідомили на офіційному сайті Федерації дзюдо України.

Змагання проходитимуть з 4 по 8 жовтня в португальському місті Одівелаш.

"Міжнародна федерація дзюдо, як завжди, в останній момент допустила до чемпіонату світу серед юніорів в нейтральному статусі сімох російських спортсменів, один з яких діючий військовослужбовець. Тож збірна України відмовилась від участі у світовій юніорській першості", – зазначив президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

При цьому він додав, що поки Росія веде війну проти України командам цієї країни не місце у світовому спорті.

"Хочу знову наголосити: моя позиція як президента ФДУ, позиція президії Національної федерації щодо таких рішень IJF – незмінна. І вона залишиться незмінною, поки в Україні йде війна, поки щодня гинуть люди, поки ворог постійно обстрілює лікарні, школи, магазини, руйнує міста та села. Командам країн-агресорок не місце у світовому спорті", – уточнив Кошляк.

За його словами, історія з нібито "нейтральними" атлетами – "якийсь фейк", адже весь цивілізований світ розуміє, що під "нейтральністю" ховаються спортсмени країни, яка веде криваву війну проти України.

Українська ж збірна продовжить підготовку до чемпіонату Європи, Кубків Європи та інших важливих змагань. 

"Будемо чекати на остаточне рішення щодо участі росіян та білорусів в Олімпіаді-2024 від Міжнародного олімпійського комітету. Сподіваємось, здоровий глузд переможе", – резюмував Михайло Кошляк.

Раніше ми писали, що Україна бойкотуватиме чемпіонат світу з дзюдо через допуск атлетів із РФ і Білорусі.

Тоді Міжнародна федерація дзюдо буквально в останній момент внесла дзюдоїстів з цих країн до списку учасників.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську