USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ухилення від мобілізації ексрадника міністра енергетики: Відкрито провадження

За даними ЗМІ, йдеться про Олександра Візіра
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронні органи розпочали досудове розслідування за фактом фіктивного працевлаштування в "Черкасиобленерго". Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Правоохоронні органи розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо фіктивного працевлаштування колишнього радника міністра енергетики України, що дало йому змогу отримати бронювання (тимчасову відстрочку від мобілізації до лав ЗСУ)", – заявляють у Міністерстві енергетики. 

За даними ЗМІ, йдеться про Олександра Візіра.

Міненерго стверджує, що ексрадник міністра, працевлаштувавшись в обленерго, ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи, внаслідок чого не виконував свої обов'язки, але отримував заробітну плату в компанії.

Передісторія

3 січня стало відомо, що Міністерство енергетики України видало доручення про необхідність проведення перевірок надання броні (тимчасової відстрочки від мобілізації) працівникам енергетичних компаній.

Керівництво АТ "Українські розподільні мережі" (компанії, що управляє державними пакетами акцій низки операторів системи розподілу електроенергії, зокрема ПАТ "Черкасиобленерго") виявило, що, аби уникнути служби у Збройних силах України, зазначену особу у квітні минулого року було прийнято до ПАТ "Черкасиобленерго" на посаду заступника начальника центральної служби приладів обліку та метрології.

Після цього, діючи спільно з посадовими особами "Черкасиобленерго", цей працівник ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи.

У результаті з квітня по грудень працівник не виконував своїх обов'язків, хоча отримував заробітну платню, а також отримав тимчасову відстрочку від мобілізації, яка надається працівникам критично важливих для функціонування держави компаній та підприємств.

Після виявлення цього факту компанією "Українські розподільні мережі" було спрямовано відповідне звернення до прокуратури.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат