USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Удар ЗСУ по окупантам в Макіївці суттєво підриває авторитет Путіна як військового лідера, – ISW

В Кремлі сподіваються знайти винних до 6 січня
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Удар Збройних сил України по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області в новорічну ніч підірвав авторитет президента РФ Володимира Путіна як військового лідера. Про це у своєму звіті пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Міноборони РФ втрати особового складу визнало, але відповідальність за інцидент намагається перекласти на представників "ДНР". А ті заявляють, що в усьому винні загиблі, які активно користувалися телефонами, що дозволило українським силам завдати високоточного удару по базі. 

"Однак розпливчасте визнання російського МО удару викликало критику військового командування РФ", – йдеться у звіті. 

Аналітики пишуть, що президент РФ дав доручення до 6 січня знайти винних у цьому інциденті.

"Такі глибокі військові невдачі й надалі ускладнюватимуть зусилля Путіна заспокоїти російську провоєнну спільноту та зберегти домінуючий наратив у внутрішньому інформаційному просторі. Російські джерела стверджують, що президент РФ Володимир Путін доручив військовим і Слідчому комітету до 6 січня провести розслідування інциденту в Макіївці. Нездатність Путіна відповісти на критику та виправити недоліки російської військової кампанії може підірвати його авторитет як практичного військового лідера", – пишуть фахівці ISW.

Нагадаємо, в новорічну ніч ЗСУ завдали нищівного удару по ПТУ в тимчасово окупованій Макіївці, де знаходились сотні мобілізованих росіян. В результаті удару було знищено близько 400 окупантів, ще 300 – отримали поранення різної важкості.

Читайте також:
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?