USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію: Кількість постраждалих знову зросла

Унаслідок терористичної атаки РФ загинули 7 осіб
Удар по Чернігову 19 серпня
Джерело: МВС

У Чернігові після ракетної атаки РФ завершили пошуково-рятувальну операцію. Унаслідок удару постраждали 136 осіб, семеро з них загинули. Про це повідомляє ДСНС.

"Пошуково-рятувальна операція завершена: 136 постраждалих внаслідок російського удару по центральній частині міста. 7 загиблих. 129 поранених, з яких 15 дітей та 15 працівників поліції", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, удар по Чернігову було завдано під час виставки дронів, яку анонсували ще тиждень тому. За словами організаторів, захід було погоджено з місцевою військовою адміністрацією.

Водночас у міськраді міста повідомляють, що з ними виставка не обговорювалася.

"Проведення виставки, яка відбувалася сьогодні, 19 серпня 2023 року, в місті, з Чернігівською міською радою не узгоджувалося. Жодних дозволів не надавалося", - йдеться в повідомленні прес-служби міської ради Чернігова.

Також російські пропагандисти публікують нібито розсилку від організаторів, яка потрапила до рук РФ. У розсилці йдеться про те, що виставка дронів пройде 19 серпня о 10:00, проте місце проведення заходу там не уточнюється, оскільки організатори планували вказати учасникам точну адресу в день проведення виставки.

У зв‘язку з терористичною атакою РФ на Чернігів 19-21 серпня в місті оголошено днями жалоби.

Нагадаємо, атака на Чернігів сталася сьогодні о 12:00. За словами голови Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса, це була балістична ракета.

Що відбувалося в Чернігові одразу після удару та відео самої атаки, можете подивитися за посиланням.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров