USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Єврокомісії заявили, що Росія має виплатити Україні репарації за екоцид

Завдані війною збитки українській флорі й фауні "сягають мільярдів"
Соледар
Джерело: Telegram: Кирило Тимошенко

Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що Росія має виплатити репарації за екоцид, повідомляє BNR.

“Україна має зібрати докази злочинів Росії проти природи та довкілля, щоб змусити Росію виплатити репарації за цей екоцид”, – сказав він європейському репортеру Герт Ян Хану.

При цьому закликав українців все прискіпливо фіксувати.

“Ви повинні змусити їх відшкодувати збитки, а це можливо лише в тому випадку, якщо ви належним чином зафіксували факти та докази”, – акцентував віцепрезидент Єврокомісії.

За його словами, зараз над цим ведеться копітка робота, і ЄС також хоче підтримати Україну в цьому. Також він наголосив, що завдані війною збитки українській флорі й фауні "сягають мільярдів".

Раніше Держекоінспекція України оголосила суму шкоди, яку завдала земельним ресурсам України російська агресія, – майже 500 млрд гривень.

За даними відомства, станом на 30 листопада 2022 року внаслідок збройної агресії забруднено понад 291 млн квадратних метрів та засмічено понад 8 млрд квадратних метрів українських земель, сума заподіяної шкоди становить 448,9 млрд гривень.

Читайте також:
Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт
Російському генерал-полковнику та чотирьом його підлеглим повідомили про підозру у скоєнні злочину екоциду Російському генерал-полковнику та чотирьом його підлеглим повідомили про підозру у скоєнні злочину екоциду
Масове вбивство тварин в екопарку Масове вбивство тварин в екопарку "Фельдман": У прокуратурі назвали винуватців
До узбережжя Болгарії винесло третю мертву корову. Ймовірно, тварини загинули внаслідок підриву Каховської ГЕС, – ЗМІ До узбережжя Болгарії винесло третю мертву корову. Ймовірно, тварини загинули внаслідок підриву Каховської ГЕС, – ЗМІ