USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Масове вбивство тварин в екопарку "Фельдман": У прокуратурі назвали винуватців

Серед вбитих тварин – 6 морських свинок та 12 декоративних кролів
екопарк Фельдман_1
Правоохоронці обстежують територію Екопарку. Харків, 8 жовтня 2023 р.
Джерело: Харківська обласна прокуратура

В харківському екопарку "Фельдман" сталося масове отруєння тварин із контактної зони – це призвело до їхньої смерті. Правоохоронці розслідують вбивство і вже називають ймовірних винуватців, поінформували в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронці розповіли, що серед вбитих тварин – 6 морських свинок та 12 декоративних кролів.

За попередніми даними, тварин отруїв хтось із присутніх під час традиційного фестивалю екопарку "Бал хризантем".

"Наразі тривають першочергові слідчі дії. Встановлюють причетних до злочину осіб, яким може загрожувати до восьми років ув’язнення", – йдеться у повідомленні. 

Справу відкрили за фактом жорстокого поводження з тваринами, вчиненого з особливою жорстокістю щодо двох і більше тварин.

Що передувало?

Вдень 8 жовтня від працівників екопарку стало відомо, що в закладі сталося вбивство мешканців "Фельдмана".

"Загинули всі тварини контактної зони для найменших: кролики, морські свинки та інші пухнастики, яким так раділи дітлахи. До відкриття "Балу хризантем" ми зробили цю зону й це справді було найдобріше місце, яке дуже любили діти. Було", – розповіли в пресслужбі.

Як показав розтин, тварин отруїли миш'яком. Екопарк написав заяву до поліції.

Що відомо про парк "Фельдман"?

"Фельдман Екопарк" заснували у 2011 році. У парку утримували кілька тисяч тварин, значна частина з них – рідкісні й такі, що зникають, зазначили на сайті закладу.

5 квітня 2022 року російські війська практично повністю знищили інфраструктуру "Фельдмана". Можливостей врятувати тварин, які там залишилися, вже не було, розповідав власник екопарку Олександр Фельдман.

"Вольєр понівечили, вцілілих тварин мало. І їх, скоріш за все, умертвлять. Є шанс врятувати якусь кількість, якщо знайдемо місце для їхнього утримання", – говорив власник.

Згодом полтавський "Екопарк Ковалівка" став прихистком для врятованих тварин із Харкова. Адже в "Фельдман Екопарку" залишатися їм було небезпечно: тварини гинули від обстрілів росіян та отримували травми.

Тож понад 2–2,5 тисячі тварин-переселенців прийняли в Ковалівці. Серед них – найбільша кількість копитних. А ще сюди перевезли верблюдів, лам, альпак, яків тибетських, кіз, овець, оленів, зебр, страусів ему, гривастих баранів.

А 2023 року в харківський екопарк почали повертати тварин.

Читайте також:
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2