USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У ВМФ Росії закінчився офіцерський і сержантський склад морпіхів, – партизани "Атеш"

Партизани дістали документи, які говорять про наявні проблеми ВМФ Росії
ВМФ РФ
Джерело: відкриті джерела

Поки в Росії відзначають день морської піхоти, хизуючись парадами, всередині ВМФ виникли реальні проблеми. До рук партизанів "Атеш" потрапили документи, які свідчать про те, що у 810-й окремій гвардійській бригаді морської піхоти поріділи ряди військових.

Партизани стверджують, що у росіян не залишилося ані сержантів, ані офіцерів. Немає заступників командирів і командирів відділень та взводів за всіма напрямками. Це стосується і мінометної батареї, і відділення FPV-дронів, взводів вогневої підтримки, штурмовиків, морської піхоти та зенітно-ракетних відділень.

"Можемо констатувати лише те, що підрозділ абсолютно недієздатний. 70% вакантних посад – це заступники командирів і командири, без яких жодна армія навіть просто функціонувати не може, не те що перемагати", – заявили в "Атеш".

Варто нагадати, на початку цієї весни речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук говорив, що українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, "досить багато" пошкодили. 

Лише з початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив ракетний корабель "Івановець", великий десантний корабель "Цезар Куніков" корвет "Сергій Котов" швидкісний патрульний катер "Манґуст". І, звісно ж, цей перелік не повний. Через це Чорноморський флот Росії був змушений перебазувати майже всі свої боєздатні кораблі з окупованого Криму до інших місць.

Водночас в Україні нині працюють над новою стратегією для держави на морі – Українською морською стратегією. Її анонсував президент Володимир Зеленський.

Читайте також:
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську