USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

У США схвалили рішення позбавити Китай статусу "країни, що розвивається"

Одна з цілей Вашингтона – скасувати режим преференцій для Пекіна
Сі Цзіньпін
Попередника Сі Цзіньпіна Ху Цзіньтао вивели з зали на з'їзді КПК. По дорозі Ху похлопав по плечу свого соратника Лі Кецяна. Зараз Сі витиснув з уряду і його.
Джерело: Reuters

Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила законопроєкт, який доручає державному секретарю працювати над тим, щоб позбавити Китай статусу країни, що розвивається в міжнародних організаціях. Про це повідомляє The Hill.

Законопроєкт під назвою "КНР не є країною, що розвивається" був схвалений 415 голосами.

Документ доручає державному секретарю "домагатися" зміни статусу Китайської Народної Республіки з країни, що розвивається, на країну з доходом вище середнього, країну з високим доходом або розвинену країну в міжнародних організаціях, до яких входять США і Китай, а також пропонує механізм для цього.

Крім того, він доручає держсекретарю працювати над тим, щоб Китай не отримував преференцій або допомоги в рамках організацій внаслідок того, що він має статус країни, що розвивається.

"Китайська Народна Республіка є другою за величиною економікою світу, на яку припадає 18,6 відсотка світової економіки", заявила на засіданні представниця республіканців Янг Кім, одна з авторів законопроєкту.

Новини за темою: Росіяни почали запускати в Україну повітряні кулі: Для чого вони це роблять і чому через них вмикають сирени?

"За розміром економіки вони поступаються лише Сполученим Штатам. Сполучені Штати розглядаються як розвинена країна, так само має розглядатися і КНР. До США також ставляться як до країни з високим рівнем доходу в договорах і міжнародних організаціях, тому до Китаю також слід ставитися як до розвиненої країни", додала вона.

"Однак КНР класифікується як країна, що розвивається, і вони використовують цей статус, щоб грати з системою і завдавати шкоди країнам, які дійсно цього потребують", сказала Янг Кім.

Незважаючи на те, що Китай є другою за величиною економікою у світі після США, деякі міжнародні організації, в тому числі ООН, визначають його країною, що розвивається.

Таке визначення, на думку законодавців, може дозволити отримувати особливі привілеї або гнучкість у певних договорах або організаціях.

Раніше

З'явились активні чутки про те, що Китай вивчає можливість постачання Росії безпілотників, артилерії та боєприпасів. Ймовірно, ще не ухвалено остаточного рішення. 

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ