USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У РФ є близько чотирьох мільйонів снарядів і цього вистачить, щоб продовжувати війну у 2024 році, – ISW

Зокрема, у цьому Москві допоможе КНДР
снаряди
Джерело: Reuters

Російська армія у 2024 році навряд чи зіткнеться з масштабною нестачею артилерійських боєприпасів, яка значно підривала б можливості вести бойові дії. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

За даними глави розвідцентру Сил оборони Естонії полковника Антса Ківісельга, РФ наразі має близько 4 млн артснарядів, чого вистачить для ведення війни "низької інтенсивності" протягом ще одного року.

За його словами, КНДР відправила до РФ до 1 тис. контейнерів із боєприпасами, кожен із яких містить від 300 до 500 снарядів. Таким чином, Північна Корея надала Росії від 300 до 500 тис. боєприпасів, чого може вистачити на один місяць за нинішнього рівня бойових дій – близько 10 тис. снарядів на день.

Новини за темою: Україна має намір перетворити зиму на зброю проти російської армії, – NYT

Згідно із західними джерелами і супутниковими знімками, поставки Північної Кореї, що, імовірно, складаються з артилерійських снарядів, різко зросли після початку військово-технічного співробітництва у вересні. Постачання, найімовірніше, продовжиться.

"Судячи із західних оцінок російських артилерійських виробничих потужностей і продовження північнокорейського артилерійського експорту, Росія, ймовірно, зможе підтримувати загалом достатню інтенсивність обстрілів у доступному для огляду майбутньому", – йдеться в повідомленні ISW.

При цьому, на думку експертів, загальне зниження інтенсивності вогню може обмежити здатність військ РФ проводити широкомасштабні наступальні операції, однак вони навряд чи зіткнуться з масштабною нестачею, яка значно підривала б можливість вести бойові дії. Водночас зниження інтенсивності вогню не надасть ЗСУ переваги.

"Ступінь, у якій міжнародні партнери підтримуватимуть здатність України утримувати ефективну вогневу спроможність щодо російських сил, буде ключовим фактором, який визначатиме відповідні спроможності у 2024 році", – підсумували в ISW.

Раніше ми писали, що Південна Корея вже давно розуміє, що Північна Корея постачала Росії зброю для ведення повномасштабної війни проти України.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16