USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українцям за пів року з-за кордону перерахували 5,7 млрд доларів в еквіваленті: Звідки надійшло найбільше?

Через системи переказу найбільше коштів в Україну надійшло з Італії
Податки гроші кошти гривні_2
Джерело: відкриті джерела

У першому півріччі поточного року українці активно здійснювали перекази коштів країною та отримували їх з-за кордону. Так, в Україну із січня по червень з усього світу перераховано 5,7 млрд доларів. Про це повідомили в Національному банку України.

За попередніми даними, за січень – червень 2023 року в Україну з усього світу перераховано 5 712 млрд доларів в еквіваленті, включаючи перекази через офіційні канали (банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення) та неофіційні (шляхом передавання грошей із рук в руки).

Середня сума одного транскордонного переказу в Україну становила 228 доларів, зазначають в Нацбанку.

З яких країн найбільше надійшло коштів?

Через системи переказу коштів найбільше коштів в Україну надійшло з:

– Італії (20,85%);

– США (17,74%);

– Ізраїлю (15,59%);

– Німеччини (8,61%);

– Ірландії (5,2%).

Дані Нацбанку
Джерело: Нацбанк

В Нацбанку додають, що обсяг внутрішньодержавних переказів, здійснених через системи переказу коштів, становив 300,6 млрд гривень (або 8 221 млн доларів в еквіваленті) за січень – червень 2023 року.

"Так, діяльність на території України в січні – червні цього року здійснювали 35 систем переказу коштів, з яких 26 – створені резидентами та 9 – нерезидентами (п’ять систем зі США, дві – з Великої Британії, по одній – із Грузії та Канади)", – уточнюють у фінустанові.

Середня сума одного переказу в межах України становила 770 гривень. Лідером же за сумою переказів у межах України стала система переказу коштів NovaPay (35% усіх внутрішньодержавних переказів), додають в Нацбанку.

Раніше ми також повідомляли, що Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з БЕБ заблокували масштабний канал обігу коштів між РФ та Україною, який функціонував за допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем.

Слідчі встановили, що чорні обмінники функціонували у чотирьох регіонах – Києві, Харкові, Рівному та Сумах. Через кожен з них щомісяця проходило понад мільйон доларів.

Читайте також:
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні