USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У перші дні російського вторгнення експонати Національного музею використовували у захисті Києва, – директор

Найбільшою популярністю з експонатів музею користувалися у той час БМП
Національний музей історії України у Другій світовій війні
Національний музей історії України у Другій світовій війні
Джерело: Офіс Президента

У перші дні російського вторгнення в Україну експонати Національного музею історії України у Другій світовій війні використовували у захисті Києва. Про це в прямому ефірі UWN заявив генеральний директор музею Юрій Савчук.

При цьому зауважив, що у лютому 2022 року для оборони Києва застосовували станини (т.з триноги до станкових кулеметів). Також він розповів, які ще експонати музею військові використовували у захисті Києва.

"Це від невеликих предметів технічного озброєння, наприклад, як виявилося, що одним з найрідкісніших чи найбільш запитуваних елементів озброєння були станини. Станкові кулемети були, а триніг до них чомусь не було чи було в недостатній кількості. Найоб'ємнішим експонатом, звичайно, були бойові машини піхоти". 

За словами Юрія Савчука, українські захисники запозичили в музею БМП, які розташували на мосту Патона, на в’їзді на Дарницький міст. Територіальна оборона своєю чергою скористалася музейними їжаками, які використовувалися в обороні Києва у 1941 році. До того ж вони розташовувалися на вулиці Шовковична на одному з блокпостів, який вів до Офісу президента.

Про музей

"Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс" – музей у Києві, що розташований на схилах правого берега Дніпра, на Печерську.

До 16 липня 2015 року мав назву: Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років".

Музей входить до переліку музеїв та заповідників, в яких зберігаються музейні предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України.

Читайте також:
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО