USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

У парку Межигір'я підпільно виробляли фальсифіковані продукти

До того ж підпільне виробництво в Межигір’ї зокрема використовувало електроенергію Національного парку
У парку Межигір’я викрили масштабне виробництво фальсифікованих продуктів
У парку Межигір’я викрили масштабне виробництво фальсифікованих продуктів
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Правоохоронці викрили групу осіб, яка організувала виготовлення та розповсюдження фальсифікованих харчових продуктів під виглядом відомих українських та міжнародних торговельних марок. Виробництво фальсифікату здійснювали на території Києва та Київської області, зокрема в парку Межигір’я. Про це інформує Бюро економічної безпеки України.

Як розповіли у відомстві, для масового виробництва та фасування солодощів, кави, бакалійних товарів (спецій, кавових та какао виробів, вермішелі швидкого приготування), вафель, жувальної гумки та іншої фальсифікованої продукції використовували спеціальне обладнання.

"Співробітники БЕБ провели обшуки на складах у Києві та області, у приміщеннях на території "Межигір’я" та виявили лінії автоматичного фасування та маркування, фасувальні ємності з логотипами відомих торговельних марок, великі об’єми сировини, з якої виготовлялась контрафактна продукція, продукцію без документального підтвердження тощо", – йдеться у повідомленні.

Загалом під час обшуків детективи Бюро вилучили 5 автоматичних ліній, 20 станків для пакування та нанесення логотипів і 6 ліній для пакування продукції.

"Вага вилученої контрафактної продукції, сировини для її виготовлення, пакувальних засобів тощо становить орієнтовно 200 тонн", – додали в БЕБ.

Крім того, встановлено, що підпільне виробництво в Межигір’ї використовувало потужності, зокрема електроенергію Національного парку. 

"Досудове розслідування ч. 3 ст. 229 КК України триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконного виробництва та місця продажу фальсифікованої продукції", – зазначили в Бюро економічної безпеки.

Також там додали, що наразі підраховуються щомісячний оборот підпільного виробництва продукції та сума завданих державі збитків.

Раніше ми повідомляли, що на Закарпатті правоохоронці викрили підпільний нафтопереробний завод. До організації масштабної схеми із незаконного виробництва та збуту оптових партій пального причетний депутат облради, який є кумом і давнім соратником Віктора Медведчука.

Читайте також:
Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів