USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Німеччині хочуть позбавити допомоги українців, які не працюють офіційно

Німецька опозиція пропонує скасувати виплати українським біженцям, які офіційно не влаштовані на роботу
Бундестаг, Німеччина
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Опозиція у Німеччині запропонувала скасувати фінансову допомогу українцям, які не працюють офіційно. Про це повідомляє Funke, цитуючи генерального секретаря німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстена Ліннеманна.

За його словами, у країні багато людей, які не хочуть працювати. 

"Зменшення виплат на 10, 20 чи 30 відсотків недостатньо. Потрібно повністю скасувати базову допомогу", – сказав опозиціонер.

Він додав, що хоче "справедливої системи соціальної підтримки, а базовий дохід нині несправедливий".

"Ми повинні обговорити, чому в багатьох європейських країнах понад 50 відсотків українців працюють, а в Німеччині лише 25 відсотків. Існує явний брак стимулів для того, щоб швидко взятися за роботу", – заявив політик.

За його словами, допомога повинна бути справедливою, а люди працевлаштовані.

Виплати українцям в Німеччині

Виплати для працездатних біженців в Німеччині проводяться через центри зайнятості, забезпечуючи їх підтримкою. У поточному році працездатні біженці, зареєстровані у центрах зайнятості, можуть отримувати щомісячні виплати у розмірі 563 євро.

З понад 1,2 мільйона українських біженців, близько 700 тисяч зареєстровані у центрах зайнятості. Інші – це люди пенсійного віку та діти. Вони отримують виплати з інших установ.

Близько 80% українських біженців у Німеччині проживають у квартирах, частково оплачуваних державою. Витрати на оренду та житло складають 750–850 євро на людину щомісяця. Крім того, надається медичне страхування, інтеграційні курси та підтримка для дітей та пенсіонерів.

Раніше західні ЗМІ заявляли, що Німеччина планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку виділяє на прийом та інтеграцію біженців.

Читайте також:
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
На підтримку української енергосистеми Німеччина виділяє 70 млн євро На підтримку української енергосистеми Німеччина виділяє 70 млн євро
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими