USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

У МЗС Польщі викликали посла Росії: Вручили ноту протесту

5 травня посла Сергія Андрєєва викликали в Міністерство зовнішніх справ
Польща Росія прапор

Прапор Польщі та Росії

Джерело: відкриті джерела

Російського посла у Варшаві Сергія Андрєєва викликали до польського МЗС через заяву колишнього омбудсмена з прав дитини Росії Павла Астахова через заклики до вбивства посла Польщі в Москві. Про це поінформував речник Міністерства зовнішніх справ Польщі Лукаш Ясіна у Twitter.

"5 травня посла Сергія Андрєєва викликали в МЗС. Представнику Росії вручили ноту протесту щодо заяви колишнього омбудсмена Росії у справах дітей Павла Астахова про заклики до вбивства посла Польщі в Москві", – йдеться в повідомленні.

Він додав, що польська сторона висловила рішучий протест щодо ситуації, що склалася, і сподівається на негайне порушення кримінальної справи та негайне покарання винного.

Що передувало

Минулого тижня колишній дитячий омбудсмен РФ Павло Астахов на російському державному телебаченні заявив, що вбивство послів є "у рамках міжнародного права", натякнувши безпосередньо на посла Польщі.

У шоу Астахов нагадав, як минулого року облили червоною фарбою посла Росії у Польщі Сергія Андрєєва. У зв'язку з цим Астахов висловив подив, чому посол Польщі в Росії досі "не знайдено плаваючим у Москві-ріці".

МЗС Польщі у відповідь засудило заяву Астахова. Тим часом Варшава поки що не має наміру відкликати своїх дипломатів з Росії.

Читайте також:
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей