USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У МЗС Польщі викликали посла Росії: Вручили ноту протесту

5 травня посла Сергія Андрєєва викликали в Міністерство зовнішніх справ
Польща Росія прапор

Прапор Польщі та Росії

Джерело: відкриті джерела

Російського посла у Варшаві Сергія Андрєєва викликали до польського МЗС через заяву колишнього омбудсмена з прав дитини Росії Павла Астахова через заклики до вбивства посла Польщі в Москві. Про це поінформував речник Міністерства зовнішніх справ Польщі Лукаш Ясіна у Twitter.

"5 травня посла Сергія Андрєєва викликали в МЗС. Представнику Росії вручили ноту протесту щодо заяви колишнього омбудсмена Росії у справах дітей Павла Астахова про заклики до вбивства посла Польщі в Москві", – йдеться в повідомленні.

Він додав, що польська сторона висловила рішучий протест щодо ситуації, що склалася, і сподівається на негайне порушення кримінальної справи та негайне покарання винного.

Що передувало

Минулого тижня колишній дитячий омбудсмен РФ Павло Астахов на російському державному телебаченні заявив, що вбивство послів є "у рамках міжнародного права", натякнувши безпосередньо на посла Польщі.

У шоу Астахов нагадав, як минулого року облили червоною фарбою посла Росії у Польщі Сергія Андрєєва. У зв'язку з цим Астахов висловив подив, чому посол Польщі в Росії досі "не знайдено плаваючим у Москві-ріці".

МЗС Польщі у відповідь засудило заяву Астахова. Тим часом Варшава поки що не має наміру відкликати своїх дипломатів з Росії.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації