USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Литві проходить другий тур президентських виборів

За посаду змагаються чинний президент Гітанас Науседа та прем'єр-міністерка Інгріда Шимоніте
Литва
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні у Литві розпочався другий тур президентських виборів. У ньому беруть участь чинний президент країни Гітанас Науседа та прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте. Про це повідомляє LRT.

З 7-ї години ранку в країні відкрилися 1895 виборчих дільниць. Вони працюватимуть до 20:00.

Загалом голосувати можуть понад 2,3 млн громадян.

"Виборці зможуть проголосувати на будь-якій виборчій дільниці, незалежно від того, де вони задекларували своє місце проживання… Важливо мати при собі документ, що посвідчує особу, він може бути навіть із простроченим терміном дії", – зазначають у виданні.

Після 20:00 почнеться підрахунок голосів. Про результати процесу Центральна виборча комісія буде повідомляти на офіційному сайті.  

За даними Центральної виборчої комісії, у другому турі президентських виборів у неділю до 9-ї ранку проголосували вже 13,95% від загальної кількості всіх виборців, які мають право голосу.

Достроково проголосували у другому турі президентських виборів майже 169 тис. громадян.

Що відбувалося у першому турі виборів?

Перший тур виборів у Литві проходив 12 травня. Загалом у виборах взяли участь вісім кандидатів.

У першому турі перемогли Гітанас Науседа (його кандидатуру підтримали 43,95% виборців) та Інгріда Шимоніте (за неї свої голоси віддали 19,94%).

Також нагадаємо, що у 2019 році Гітанас Науседа виграв другий тур президентських виборів проти Інгріди Шимоніте, набравши 66% голосів.

Читайте також:
У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку
Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян
"Нудний флюгер" на чолі нового британського Кабміну. Хто такий Кір Стармер?
Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду? Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду?