USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

У Китаї вперше за 60 років скоротилося населення

Демографічна криза в країні поглиблюється
Китай
Джерело: AP photo

Населення Китаю у 2022 році скоротилося до 1,411 млрд осіб, що приблизно на 850 тисяч осіб менше, ніж у попередньому році. Про це повідомляє CNN, посилаючись на дані Національного бюро статистики КНР.

За словами аналітиків, подібне скорочення населення стало першим із 1961 року під час великого голоду викликаного "Великим стрибком" колишнього лідера Китаю Мао Цзедуна. 

"Найближчими роками чисельність населення, швидше за все, зменшиться. Це дуже важливо, оскільки має наслідки для потенційного зростання та внутрішнього попиту", – сказав Чживей Чжан, президент та головний економіст Pinpoint Asset Management.

Рівень народжуваності країні також впав до рекордно низького рівня в 6,77 народження на 1000 осіб у порівнянні з 7,52 роком раніше та найнижчим рівнем з моменту заснування комуністичного Китаю у 1949 році. У 2022-му в країні народилося близько 9,56 мільйона дітей у порівнянні з 10,62 мільйона у 2021 році, незважаючи на тиск з боку уряду, який намагається заохотити подружніх пар мати більше дітей. 

Нові дані були опубліковані разом з оголошенням про один з найгірших річних економічних показників Китаю майже за півстоліття, при цьому зростання економіки за рік склало всього 3%, що набагато нижче за цільовий показник уряду.

Раніше ми писали

Китай може стати найважливішим постачальником дизпалива до країн Євросоюзу після запровадження ембарго на морські постачання російських нафтопродуктів, яке почне діяти з 5 лютого. 

Читайте також:
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет