USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Києві колишній військовий напав на співробітника ТЦК

Постраждалий служив у бойовому підрозділі та має поранення
Нападник самовільно залишив військову частину 29 квітня 2023 року
Нападник самовільно залишив військову частину 29 квітня 2023 року
Джерело: Нацполіція

У столиці колишній військовослужбовець вдарив працівника ТЦК. Про це інформує Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у Facebook.

Там зазначили, що постраждалий служив у бойовому підрозділі та має поранення. А нападник самовільно залишив військову частину 29 квітня 2023 року.

"Ввечері 5 червня біля метро "Хрещатик" до військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки підійшла особа в цивільному та почала провокувати конфлікт. Військовослужбовці, не піддавшись на провокації, на законних підставах попросили у чоловіка військово-облікові документи. Натомість він почав погрожувати та вдарив одного з військовослужбовців", – йдеться в повідомленні.

Чоловіка затримала поліція.

Новини за темою: "Часом боляче чути закиди суспільства": Чому військовим з передової доводиться пояснювати свою мотивацію чоловікам, які відмовляються йти до ТЦК?

Зазначається, що причини своїх агресивних дій чоловік пояснити не зміг.

Відкрите кримінальне провадження за фактом самовільного залишення військової частини, ведуться слідчі дії.

Скандали з київським ТЦК

Кілька місяців тому журналісти встановили, що Київський терцентр комплектування списав понад два десятки офіцерів запасу.

Військова служба правопорядку називає безпідставним списання офіцерів запасу через порушення у самій процедурі, а також відсутність в їхніх особових справах важливого документа – свідоцтва про хворобу.

Тому виявлене перевіркою ВСП кваліфікували як кримінальне правопорушення за частиною "Недбале ставлення до військової служби.

У самому ТЦК відмовились від коментарів. Всі деталі справи тут.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі