USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Голівуді на Алеї слави з’явилися зірки, присвячені українським тваринам на межі зникнення. Фото

Йдеться, зокрема, про степового орла, бурого ведмедя, євроазійську рись, чорного лелеку та крапчасту сипуху
алея слави тварини_4
Зірки, присвячені українським тваринам на межі зникнення, на Алеї слави
Джерело: UAnimals

У США на Алеї слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені українським тваринам, що перебувають на межі зникнення. Про це повідомили у пресслужбі UAnimals, передає "Суспільне".

Зірки з назвами видів цих тварин активісти UAnimals тимчасово розмістили біля зірок Тома Круза, Френка Сінатри, Арнольда Шварценеггера та інших зірок, вшанованих на Алеї слави за внесок у мистецтво та індустрію розваг.

Йдеться, зокрема, про степового орла, бурого ведмедя, євроазійську рись, чорного лелеку та крапчасту сипуху, які можуть назавжди зникнути через війну Росії в Україні.

Зазначається, що Росія вчиняє в Україні екоцид та екотероризм, цілеспрямовано знищує все живе. Через ракетні обстріли, підриви, замінування та інші варварські дії росіян масово гинуть тварини – як дикі, так і домашні.

"У зв’язку з екоцидом проти РФ мають бути запроваджені додаткові санкції. Країна-терорист повинна відповісти за порушення екологічної безпеки в Україні та долучитися до відновлення української екосистеми після війни шляхом виплати репарацій", – зазначив засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

UAnimals започаткувала міжнародну кампанію #StopEcocideUkraine. Вона покликана притягнути Росію до відповідальності за екологічні злочини, вчинені під час війни в Україні. В рамках ініціативи активісти комунікують з українськими та іноземними політиками, а також проводять мітинги в різних куточках планети: від Варшави до Нью-Йорка, від Лондона до Праги.

Загалом під загрозою зникнення опинилися понад 80 видів тварин, нагадали активісти UAnimals. 20% природоохоронних територій України потерпають від війни, і мільйони тварин уже загинули. 10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферні заповідники окуповані, а в деяких із них росіяни дозволяють полювати та відстрілювати диких тварин, які були під охороною.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович