USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У "Дії" з'явиться інтерактивна мапа укриттів

Користувачі зможуть не тільки знайти найближче укриття, а й побачити його фото та залишити свої відгуки
укриття
Джерело: відкриті джерела

Незабаром у застосунку "Дія" з’явиться інтерактивна карта укриттів. Відповідну постанову сьогодні ухвалив уряд, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

У відомстві наголосили, що українці зможуть швидко знаходити найближче безпечне місце під час повітряних тривог на інтерактивній мапі в "Дії".

"Також можна буде переглянути його фото, дізнатися місткість та вид, а після відвідування залишити відгук", – додали у відомстві.

Постанова також зобов’язує органи державної влади та місцевого самоврядування постійно оновлювати інформацію про укриття. А ще контролювати їхній стан і доступність, розповіли в Мінцифрі.

Як зазначили у МВС, до відповідного реєстру вже внесли інформацію про близько 60 тисяч об’єктів цивільного захисту. Обліком частково займалися фахівці із ДСНС, частково – місцева влада. 

"Далі МВС та Мінцифри інтегрує цю базу до застосунку "Дія", щоб у кожного громадянина, навіть в офлайн-режимі, був доступ до інформації щодо найближчих укриттів. А значить – і до безпеки", – наголосив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

У Мінцифрі також зазначили, що завдяки такому рішенню, влада швидше реагуватиме на неналежний вид укриття, а українці швидко знаходитимуть зручне й безпечне місце в разі ракетних атак.

Новини за темою: Цьогоріч Україна витратить 7 мільярдів гривень на облаштування укриттів, – Ткаченко

Раніше ми повідомляли, що в Україні з'явився офіційний сайт з усіма укриттями країни.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров