USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

У "Дії" з'явиться інтерактивна мапа укриттів

Користувачі зможуть не тільки знайти найближче укриття, а й побачити його фото та залишити свої відгуки
укриття
Джерело: відкриті джерела

Незабаром у застосунку "Дія" з’явиться інтерактивна карта укриттів. Відповідну постанову сьогодні ухвалив уряд, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

У відомстві наголосили, що українці зможуть швидко знаходити найближче безпечне місце під час повітряних тривог на інтерактивній мапі в "Дії".

"Також можна буде переглянути його фото, дізнатися місткість та вид, а після відвідування залишити відгук", – додали у відомстві.

Постанова також зобов’язує органи державної влади та місцевого самоврядування постійно оновлювати інформацію про укриття. А ще контролювати їхній стан і доступність, розповіли в Мінцифрі.

Як зазначили у МВС, до відповідного реєстру вже внесли інформацію про близько 60 тисяч об’єктів цивільного захисту. Обліком частково займалися фахівці із ДСНС, частково – місцева влада. 

"Далі МВС та Мінцифри інтегрує цю базу до застосунку "Дія", щоб у кожного громадянина, навіть в офлайн-режимі, був доступ до інформації щодо найближчих укриттів. А значить – і до безпеки", – наголосив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

У Мінцифрі також зазначили, що завдяки такому рішенню, влада швидше реагуватиме на неналежний вид укриття, а українці швидко знаходитимуть зручне й безпечне місце в разі ракетних атак.

Новини за темою: Цьогоріч Україна витратить 7 мільярдів гривень на облаштування укриттів, – Ткаченко

Раніше ми повідомляли, що в Україні з'явився офіційний сайт з усіма укриттями країни.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів